02 Haziran 2015 03:09

Filiz Ali’ye Onur Ödülü

Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen  43. İstanbul Müzik Festivali, 31 Mayıs Pazar akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan Açılış töreni ve konseriyle başladı.

Festivalin her yıl, Türkiye’de klasik müziğin gelişimine katkıda bulunmuş sanatçılara verdiği Onur Ödülü bu yıl, çok sesli batı müziğinin gelişip yaygınlaşmasına yönelik çalışmalarıyla Türkiye’nin kültür-sanat hayatına kattığı değer ve 50 yılı aşan eğitimci kimliğiyle birçok müzisyen ile müzikoloğun yetişmesindeki değerli emekleri nedeniyle Prof. Filiz Ali’ye takdim edildi.

1998 yılında kurduğu Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi ile pek çok genç müzisyenin kariyerine de eşsiz katkılarda bulunan Piyanist, Müzikolog, Müzik Eleştirmeni ve Yazar Prof. Filiz Ali’ye ödülünü Bülent Eczacıbaşı verdi.  Festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise 2015 yılında müzikal yolculuğunun 70. yılını kutlayan yaylı çalgılar dörtlüsü Borodin Quartet’e sunulacak. Borodin Quartet, ödülünü Piyanist Boris Berezovsky’nin de solist olarak yer alacağı, 4 Haziran akşamı Aya İrini Müzesi’ndeki konserinden önce alacak. 

Festivalde bugünkü konuğu 40 yılı aşkın bir süredir dünyanın en ünlü orkestra ve sanatçılarıyla birlikte çalışan, 2011 İstanbul Müzik Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahibi Gidon Kremer. Bu akşam 20.30’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki konserde, hem şef hem de solist olacak Kremer ve topluluğu Kremerata Baltica, dinleyenleri Piazzolla’nın “Buenos Aires’in Dört Mevsimi”nden  Truman Show, Saatler  ve Sihirbaz gibi filmlere bestelediği müziklerle de bilinen Philip Glass’ın “Amerikan Dört Mevsimi”ne bir yolculuğa çıkartacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Onur Altyazı’nın kapağında

SONRAKİ HABER

Son şarkımızda yine sen varsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...