01 Haziran 2015 12:44

Bağcılar'da Gezi paneli: ‘Birlik olursak her şeyi yapabiliriz’

Milyonlarca insanın demokratik talepleri için sokağa döküldüğü Gezi direnişinin 2. yıl dönümü dolayısıyla Emek Gençliği Bağcılar Örgütü, “31 Mayıs’tan 7 Haziran’a Gezi Direnişi ve Seçimler” başlıklı söyleşi düzenledi.

Paylaş

Milyonlarca insanın demokratik talepleri için sokağa döküldüğü Gezi direnişinin 2. yıl dönümü dolayısıyla Emek Gençliği Bağcılar Örgütü, “31 Mayıs’tan 7 Haziran’a Gezi Direnişi ve Seçimler” başlıklı söyleşi düzenledi.

Samsun Tekkeköylüler Derneğinin salonunda dün gerçekleşen söyleşide konuşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar,  Tunus halkının diktatör bin Ali’yi devirmesinden sonra halklarda ‘Birlik olursak her şeyi yapabiliriz’ fikrinin geliştiğini anlattı. Sancar, Rojava örneğinin de burada önemli bir model olduğuna değindi.

Aynı zamanda Evrensel Basım Yayın’dan çıkan Sıcak Haziran kitabının yazarı da olan Nuray Sancar, halk hareketlerinin dünyanın dört bir yanında benzer yöntemlerle baskı altına alınıp söndürülmeye çalışıldığına da dikkat çekti. Gezi direnişindeki gibi aynı dönemde dünyanın birçok yerinde hareketlenen halk kesimlerinin ortak özelliğinin örgütsüz olmasına rağmen birlikte hareket etme yönelimi olduğunu ifade eden Sancar, bu nedenle de egemenler tarafından baskı ve şiddetle karşılandığını söyledi.

Taksim Dayanışması davasından beraat eden Gazeteci-Yazar Ercüment Akdeniz de, ‘Gezi’de Kürtler yoktu’ iddiasının doğru olmadığının altını çizdi. Akdeniz, “Ben 15 gün parktaydım. BDP’nin standı direnişin sonuna  kadar oradaydı ve 35 kere saldırıya uğradı. Kanı akmasına rağmen Kürt gençleri bayrağı da direnişi de bırakmadı” dedi. Gezi’de zulüm gören insanların sözünün de birleştiğini ifade eden Akdeniz, Berfo Ana’nın oğlunun katili olarak Kenan Evren’i, Fadime Ana’nın oğlunun katili olarak Çiller’i göstermesini hatırlatarak “Gülsüm Elvan da ‘Oğlumun canını Allah almadı, Tayyip Erdoğan aldı’ demişti ve o acısıyla bunu her yerde söyledi” dedi.

BARAJ AŞILIRSA KAZANMA İNANCI ARTACAK

Konuşmacılar, Gezi direnişinden Kobane’ye, kadın mücadelesinden metal işçilerinin direnişine kadar biriken tüm dinamiklerin 7 Haziran’da da sandığa yansıması gerektiğini ifade etti. HDP’nin Kadın İşçi Adayı Sevgi Yalçın da bir konuşma yaparak HDP’ye destek çağrısında bulundu. HDP’nin barajı geçmesinin geçmişten bu güne mücadele eden tüm kesimler için nefes almaya vesile olacağını, halkların kazanma arzusu ve inancının artacağını vurgulayan Yalçın, 7 Haziran’da oy vermekle birlikte sandıklara da sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'deki Berkin Elvan heykeline saldırı

SONRAKİ HABER

MNG’nin HES inadı protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...