01 Haziran 2015 11:21

‘Gazetecilik için dayanışmaya’

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yayınladığı açıklamayla ‘Siyasi iktidar kendisi gibi düşünmeyen gazetecileri baskı altına alıyor, tehdit ediyor’ dedi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yayınladığı açıklamayla ‘Siyasi iktidar kendisi gibi düşünmeyen gazetecileri baskı altına alıyor, tehdit ediyor’ dedi. 

‘Sadece geçtiğimiz haftaya baktığımız zaman dahi ortaya çıkan tablo içler acısı boyutta.
Gelecek gazetesine yapılan baskında dört günlük gözaltının ardından, 3 meslektaşımız serbest bırakılırken, Ufuk Erhan tutuklandı.  Gezi direnişinin 2. yıl dönümünde Zaman Gazetesi Muhabiri Emre Şencan’a yapılan polis şiddeti ana haber kuşaklarının yüz kızartıcı haberi oldu’ ifadelerine yer verilen açıklama şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam bir televizyon kanalında MİT TIR’ları ile ilgili gerçekleri ortaya çıkarttığı için Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ı tehdit etmesi ‘Yok artık’ dedirten cinstendi.” 

TÜM GAZETECİLERE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Çağlayandaki İstanbul Adliyesinde yarın iki duruşmanın görüleceğine dikkat çeken TGS, “Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın Birgün gazetesi Yazı İşleri Müdürü Barış İnce’ye ve Evrensel gazetesi Köşe Yazarı Ender İmrek’e ayrı ayrı açtıkları davaların duruşmaları var. Böyle bir tabloda Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak tüm meslektaşlarımızı dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz” dedi.

Ufuk Erhan’ın bir an önce serbest bırakılmasını, Emre Şencan’a şiddet uygulayan polislerin cezalandırılmasını, açılan davaların geri çekilmesini talep eden açıklama şöyle bitiyor: “Çağlayan Adliyesinde yarın görülecek duruşmalar için meslektaşlarımızın ve Cumhuriyet Gazetesi’nin yanında olacağımızı ilan ediyor, tüm gazetecileri dayanışmaya çağırıyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'den kaçan Araplar sınıra yığıldı

SONRAKİ HABER

AKP’nin Diyarbakır’da çöküşünün fotoğrafı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...