01 Haziran 2015 10:06

Ford Otosan İnönü fabrikasında direniş sürüyor

Eskişehir’in İnönü ilçesindeki kamyon üretiminin yapıldığı Ford Otosan fabrikasında işçilerin başlattığı iş bırakma eylemi fabrika önünde devam ediyor.

Paylaş

Eyüp KELEBEK

Eskişehir’in İnönü ilçesindeki kamyon üretiminin yapıldığı Ford Otosan fabrikasında işçilerin başlattığı iş bırakma eylemi fabrika önünde devam ediyor.

Ford Otosan İnönü fabrikasında çalışan işçiler geçen pazartesi günü sendikaya tepki ve ücretlerinin arttırılması talebiyle üretimi durdurmuştu. İşçiler, fabrika önünde eylemlerini sürdürürken, gece de 30 işçi gözlem amacıyla nöbet tutuyor. Geceyi kurdukları çadırlarda geçiren işçiler çadırlar önünde yaktıkları ateşte ısınmaya çalışırken, zaman zaman da şarkılar söylüyor. İsim vermeyen işçiler eylemlerinde kararlı olduklarını belirtip, “Son birkaç gündür yağmurdan dolayı çamurun içindeydik. İki gündür havalar iyi, yağmur yağmıyor, yerler kurumaya başladı. Zorluklar içerisinde bu eyleme girdik ve zorluklar içerisinde devam ettirmeye çalışıyoruz. Beklentimiz, hemen sonuçlanıp bir an önce işimizin başına dönmek. Tek dileğimiz tek amacımız bu. Fazla bir şey istediğimizi de düşünmüyoruz. Bütün arkadaşlarımız tek yürek oldular. Kalkıp da bu fabrikaya ortak olacağız da demiyoruz. Sadece emeğimizin hakkını almak istiyoruz” dediler. (Eskişehir/DHA)


1000 LİRA DAYANIŞMAYA HARCANDI

Bu arada metal direnişlerinin ardından MESS kapsamında bulunan işyerlerindeki işçilere 1000’er lira dağıtıldı. Eskişehir’de 1000 liralık ikramiyelerini alan Arçelik işçileri, aralarında topladıkları paralarla Ford işçilerine yemek yardımında bulundu. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TGC: Cumhurbaşkanı’nın görevi gazeteci tehdit etmek olmamalı

SONRAKİ HABER

Bağımsız milletvekili adayı kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa