01 Haziran 2015 04:29

Mersin'de yasa dışı dinleme operasyonunda 2'nci dalga: 50 gözaltı

Paylaş

Mersin'de yasa dışı dinleme iddiasıyla ilgili 2'nci dalga operasyonu yapıldı. Mersin merkezli 8 ilde yapılan operasyonda aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkan Yardımcısı iken emekli olan Ertuğrul Şenyiğit'in de bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. 13 kişinin ise, arandığı bildirildi.

Sabahın ilk saatlerinde Mersin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile KOM Şube Müdürlükleri'nde görev alan personele yönelik Mersin, Ankara, Mardin, Bingöl, Denizli, Van, Hakkari ve Samsun'da gerçekleştirilen operasyonlarda 50 kişi gözaltına alındı. KOM Eski Daire Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şenyiğit ile eski emniyet istihbarat müdürlerinin de bulunduğu polislerin evlerinde de geniş arama yapılarak, elde edilen dokümanlara el konuldu. Aralarında bazı iş adamlarının da bulunduğu şüpheliler gruplar halinde Devlet Hastanesi'ne götürülüp sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgu için yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

13 KİŞİ ARANIYOR

Ayrıca haklarında gözaltı kararı bulunan ve 28 Ekim 2014'teki operasyon da gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mersin eski istihbarat şube müdürlerinden Ali Çengelci ve Ali İhsan Kaya ise adreslerinde bulunamadı. Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin Mersin Milletvekili adayı olan Ali İhsan Kaya ile Çengelci'nin de aralarında bulunduğu 13 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

TUTUKSUZ YARGILANIYORLAR

Mersin'de aralarında vali, vali yardımcısı, hakim, emniyet mensubu, siyasiler, bürokrat ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri öne sürülen, 16'sı daha önce meslekten ihraç edilen 25 emniyet mensubu hakkında açılan dava sürüyor. Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan zanlıların "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, iftira, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçlarından 3-10 yıl arasında ağır hapis cezası isteniyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek

SONRAKİ HABER

Romanların düğününe silahlı baskın; 3 ölü, 6 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...