08 Ağustos 2011 10:52

‘Bahreyn’de kanunsuz anayasa feshedilmeli’

Çeşitli temaslarda bulunmak ve Bahreyn  devrimine verilen destekten dolayı Türk halkına teşekkür ziyaretinde bulunmak için Türkiye’ye geldiğini belirten Bahreyn el Vifak Partisi Lideri Şeyh Ali Salman  Bahreyn’de meydana gelen son gelişmelerle ilgili Rast Habere bir röportaj verdi. Bahreyn’deki son gelişmeler hakkında Rast H

‘Bahreyn’de kanunsuz anayasa feshedilmeli’
Paylaş

TÜRKİYE İLK DURAK

Bahreyn’de yaşanan baskı zulüm katliamlardan sonra Bahreyn dışına yaptığı ilk yolculuğun burası olduğunu belirten Salman, buraya gelmekteki amacının Bahreyn’deki desteklerinden dolayı teşekkür etmek olduğunu belirtti. Muhalefetin monarşik ve diktatör yönetime son verilmesi ve halkın katılımının sağlandığı demokratik bir yönetime geçişini istediğini belirten Ali Salman Bahreyn vatandaşlarının tamamının aynı haklara sahip olması, seçilmiş bir hükümet ve meclis olması ve herkesin bireysel ve toplumsal alanlarda bütün işlere katılması olduğunu belirtti.

Şİİ İBADETHANELERE SALDIRILAR

Şimdiye kadar ülkelerinde 35 caminin tamamen yıkılmış durumda olduğunu ama yüzlerce Mescit ve Hüseyniye’nin kısmi olarak tahrip edilmiş olduğunu belirten Ali Salman Suudi ordusu ve Bahreyn askerlerinin Mescit ve Hüseyniyelere girerek içerisini tahrip ederek ibadet edilmesini imkansız hale getirdiklerini dile getirdi. Ayrıca Mescit ve Hüseyniyelerin iç duvarlarına uygunsuz yazı ve sloganlar yazıldığını ve tahribatlar yapıldığını aktardı.

Bahreyn’de diyalog olarak isimlendirilmiş girişimin ciddi ve gerçekçi olmadığını aktaran Salman, diyalog adlı girişimin Bahreyn’deki krizi olumlu bir sonuca götüremediğini ve bunun doğal olduğunu çünkü bu diyalogların yalnızca krala sunulan ve şekli yaptırımlardan ibaret öneriler olduğunu dile getirdi. Salman diyalogun rejim ile rejim  arasında sürdüğünü dile getirdi. Bahreyn’de takriben 320 kişinin katılımıyla bir diyalog gerçekleştirdiğini, diyaloğa katılan yaklaşık 300 kişinin hükümetle aynı görüşte olduğunu belirten Salman 20 kişinin ancak muhalif gruptan olduğunu aktardı. Hükümetin kararlarını muhalefete kabul ettirme çabası olarak süren diyalogdan halkın istekleri olmamasından ötürü çekildiklerini dile getirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sadr ABD'yi uyardı

SONRAKİ HABER

‘Obama İran’a teslim oldu’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...