31 Mayıs 2015 19:02

HDK Ekoloji Meclisi'nden 3 köprü protestosu

Paylaş

İstanbul'da yapılmasını planlanan 3. Boğaz Köprüsü'nü protesto eden HDK Ekoloji Meclisi üyeleri, AKP iktidarının attığı her adımla sermayeye yeni sömürü alanı yaratırken, doğal yaşamı yok ettiğini belirtti. 

İstanbul'da HDK Ekoloji Meclisi üyeleri, yapımı devam eden 3. Boğaz Köprüsü'nü, köprünün şantiye girişinde yaptıkları eylemle protesto etti. HDP İstanbul milletvekili adayları Hasan Hüseyin Küçükaydın, Sezai Temelli, Salih Şahin, Gülsüm Ağaoğlu, Beyza Üstün ve Nergiz Vasfioğlu ile HDP Sarıyer İlçe Örgütü üyelerinin de katıldığı eylemde "Köprüden rantı geçirmeyeceğiz", "Doğa katliamını durdurmak için Bizler Meclis'e" yazılı pankartlar açıldı.

Atılan "Temel atma boşuna, yıkacağız başına" sloganıyla köprüye dair tepkilerinin oryaya konulduğu protesto eyleminde basın açıklamasını yapan HDK İstanbul Ekoloji Meclisi üyesi Kiraz Özdoğan. 3.Köprü, Kuzey Marmara otoyolu ve 3. Havalimanı projeleriyle ilk etapta 5 milyon ağacın katledildiğini belirterek yaşanan ağaç katliamı ile milyonlarca ağaç, bitki, hayvanların ve yaşamın adeta sonunu getirdiğini söyledi. 

'AKP'NİN ATTIĞI HER ADIM DOĞAL YAŞAM YOK EDİLİYOR'

"HES projeleri" adı altında yapılan doğa katliamlarına "dur" demek zorunda olduklarını dile getiren Özdoğan, "Kentsel dönüşüm adı altında yoksul halkın evleri çeşitli yollarla elinden alınıp sermaye sınıflarına cennet yaratıldı. AKP iktidarının attığı her adım, sermayeye yeni sömürü alanı yaratırken doğal yaşam yok ediliyor" dedi.

Köprü, havaalanı ve otoyollar için İstanbul'un Kuzey ormanları ve Arnavutköy'ün sulak tarım alanlarının tarumar edilmesine "dur" diyeceklerini söyleyen Özdoğan, "Köprü, havaalanı, otobanlar, yollar ile yeni rant parselleri yaratma hayali olanların kabusu olacağız" ifadelerini kullandı. 

Açıklamanın ardından doğa talanını protesto eylemine destek veren HDP'li adaylar da kısa konuşmalar yaparak ekolojik bir toplumun inşası için 7 Haziran'da HDP'ye oy verilmesi gerektiği mesajını verdi. Konuşmaların ardından şantiye girişinde kısa bir yürüyüş gerçekleştirilerek doğa katliamı basına gösterildi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Gezi Direnişi'nin yıldönümünde katledilenler anıldı

SONRAKİ HABER

Galatasaray, şampiyonluk kupasını aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa