08 Ağustos 2011 10:50

Sadr ABD'yi uyardı

Irak’ın önde gelen liderlerinden olan Mukteda El Sadr, “Amerikan askerleri, Aralık ayından sonra da Irak’ta kalmaya devam ederse onlara saldırırız.” uyarısında bulundu. Irak’ın önde gelen liderlerinden olan Şii din adamı Mukteda El Sadr, ABD güçlerinin 31 Aralık’tan sonra da ülkede kalmaya devam etmeleri halinde bu birli

Sadr ABD'yi uyardı
Paylaş

Irak’ın önde gelen liderlerinden olan Mukteda El Sadr, “Amerikan askerleri, Aralık ayından sonra da Irak’ta kalmaya devam ederse onlara saldırırız.” uyarısında bulundu. Irak’ın önde gelen liderlerinden olan Şii din adamı Mukteda El Sadr, ABD güçlerinin 31 Aralık’tan sonra da ülkede kalmaya devam etmeleri halinde bu birliklere saldırılar düzenleyeceklerini açıkladı. Belirli sayıda Amerikan askerinin, yıl sonunu izleyen dönemde de Irak’ta kalması için ABD ile görüşmeler yapılacağının açıklanmasının ardından Sadr hareketi kendisine ait İnternet sitesinden kamuoyuna bir açıklama yaptı. Sadr’ın açıklaması, Irak’taki güçlü halk tabanına dayalı önemli bir gücün, ABD askeri varlığının devamından yana olmadığını ortaya koydu. Iraklı yetkililer, belirli sayıda Amerikan askerinin, Irak güçlerinin eğitimi için “askeri eğitmenlik” adı altında ülkede kalmaya devam etmesini istediklerini açıklamıştı.

ABD’li askeri yetkililer de Iraklılardan gelecek önerilere açık olduklarını ifade ediyor. Irak ve ABD arasında yapılan anlaşmaya göre ABD askerlerinin yıl sonu itibariyle Irak’tan tamamen çekilmeleri gerekiyor. Belirli bir askeri grubun kalması için iki ülke arasında yeni bir anlaşma arayışları sürüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da grev hazırlığı

SONRAKİ HABER

‘Bahreyn’de kanunsuz anayasa feshedilmeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...