31 Mayıs 2015 16:22

Türk Traktör işçileri: Biz olmadan üretim olmaz

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Türk Traktör işçileri grevin 11. gününde net konuştu: “Bu bütün metal işçilerinin mücadelesi. Başka işçileri bile çalıştırsalar biz olmadan üretim olmaz!”

Koç Holding’e bağlı Türk Traktör fabrikasında günlerdir patron ve işçi temsilcileri yapılmazken, fabrika yönetimi sürekli işbaşı çağrısı yapıyor. Grevin 11. gününde de işçilere cep telefonlarından mesaj atan patron, “Değerli çalışanlarımız, Ankara fabrikamızda üretim faaliyetine 01.06.2015 Pazartesi günü saat 07.00 itibari ile vardiya saati gözetilmeksizin tek vardiya düzeninde devam edilecektir, tüm çalışanlarımıza duyurulur” çağrısında bulundu. İşçilerin buna yanıtı ise ilk günkü mesajları oldu. Cep telefonuna gelen mesajı gösteren bir işçi, “Tek vardiya üretim yapacaklarmış. Buraya gelip grevi görsünler de tek vardiya öğrensinler” dedi. 

PATRONDAN İŞE ALIM DUYURUSU

Patronun yeni oyunu ise yeni işçi alımı açıklaması. Türk Traktör fabrikası resmi sitesinde açıklamada, mavi yaka seçme sınavı yapacağını duyurdu. Başvuru koşullarının duyurulduğu açıklamada, başvuruların 1-5 Haziran arasında yapılacağı belirtildi. Ancak sınav tarihi ve saatinin başvuru esnasında bildirileceği dikkat çekti. 

İşçiler ise patronun Pazartesi iş başı çağrılarına ve grevi bölme girişimlerine karşı güçlü bir birlik mesajı verdi. “Ölmek var dönmek yok” sloganlarıyla kol kola yürüyen işçiler, kapıda ortak kararını ilan etti. 

‘KAZANSAK DA, KAYBETSEK DE HEP BERABER’

“Fabrikayı çalıştıracaklarını iddia ediyorlar ama buradaki herkes de biz olmadan fabrikanın çalışmayacağını biliyor. Bin tane işçi alsalar bir aydan önce bu fabrikayı çalıştıramazlar. İşbaşı yapacak olsak bile burada bir haftada makineler tam olarak çalışmaz. ORS, Arçelik gibi birçok yerde diğer metal işçileri de bizi destekliyor. Çünkü bu bütün metal işçilerinin mücadelesi. Kaybedeceksek de, kazanacaksak da hep beraber” dediler. 

 

ÖNCEKİ HABER

Gezi direnişi 2. yılında Bursa'da da unutulmadı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Siyasette kavga istemiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa