31 Mayıs 2015 15:22

Öz Pres Arçelik işçisini bekliyor

Paylaş

Çağlar KAZAK
Bolu

Metal direnişinin Bolu’da da etkisini göstermeye devam ediyor. Geçtiğimiz salı günü Arçelik işçileri öğlen molasında ve akşam iş çıkışında alkış, ıslık ve sloganlarla üye oldukları Türk Metal’i protesto etmişlerdi. Eylemlerin ardından işçilere mesaj gönderen genel müdür, 1000 lira yardım yapılacağını belirterek “eylemlere kalkışmayın” çağrısı yapmıştı. Fakat işçiler içinde Türk Metal’den kurtulma isteği fazla ve

Arçelik işçileri bu konuyu değerlendirmek için toplantı çağrısı yaptı.

Metal işçilerinin eylemleri gündemde sıcaklığını korurken bizde Bolu’da bulanan Arçelik’in yan sanayi fabrikası olan Öz Pres işçileriyle metal direnişini konuştuk. İşçiler, 6 ay önce şimdi işyeri temsilcisi olan işçinin “Türk Metal’e üye olun şöyle olacak, böyle olacak zam alacağız, işten kovulmayacağız” diyerek bir kate külle ile Türk Metal’e üye olduklarından anlattılar. 

TÜRK METAL’İ DİRENİŞLE ÖĞRENDİK

Türk Metalin nasıl bir sendika olduğunu  Bursa’da Renault işçilerinin direnişi ve diğer fabrikalara yayılması ile birlikte öğrendiklerini dile getiren işçiler; “Biz daha önce hiç sendikayı falan tartışmazdık, işyeri temsilci gelir şöyle şöyle der giderdi, kapalı kapılar ardında dönen bir şeyler olduğunu hepimiz seziyorduk ama çokta tartışmıyorduk” diyorlar. Patronlarla Türk Metal yöneticilerinin arasının çok iyi olduğunu anlatan işçiler, işyeri temsilciliğine getirilen işçisinin hayat standartlarının yükseldiğini, işçi ile arasına mesafe koyduğunu, metal direnişi ve Türk Metal ile ilgili sorulara da geçiştirici cevaplar verdiği aktardılar. 
Metal işçilerinin eylemlerini yakından takip ettiklerini anlatan işçiler “İnşallah direnen tüm işçiler haklarını alır” diyor. Kendi fabrikalarında bir hareketlenme bir tartışma var mı diye sorduğumuzda ise şu yanıtı verdiler: “Biz metal sektöründe eyleme geçen tüm fabrikaları takip ediyoruz ve heyecanlanıyoruz. Özellikle Bolu Arçelik’te bir şeyler olmasını bekliyoruz. Çünkü biz 100 işçi çalışıyoruz ve yan sanayiyiz. Arçelik işçileri bir şeyler yaparsa biz de onlara uyarız. Sadece biz değil Arçelik yan sanayisi olan bütün fabrikalarda uyar. Arçelik işçisi Türk Metal’den istifa etsin biz de ederiz, onlar eyleme geçsin biz de geçeriz. Biz onları bekliyoruz.” 

ÖNCEKİ HABER

Bursa metal direnişi izmir’e sıçradı: 3 iş kolu 4 sanayi bölgesi hareketleniyor

SONRAKİ HABER

Samsun mitingi sonrası ırkçı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...