31 Mayıs 2015 13:23

Sağlıkçılar şiddete karşı yarın hizmet üretmiyor

Paylaş

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun'un  öldürülmesine sağlıkçılar tepkili. Sağlık emekçileri yarın iş bırakarak sağlıkçılara yönelik şiddeti kınayacak. 

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun'un 29 Mayıs günü  uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi hekimlere yönelik şiddeti bir kez daha gündeme getirdi. Sağlıkçılara yönelik her geçen gün artan şiddete karşı sağlık örgütleri yarın hizmet üretmeyeceklerini duyurdu.

Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) hekimlere yönelik şiddete karşı gerçekleştirecekleri protesto eylemlerinin programını açıkladı. Tüm illerde hizmet üretmeyecek sağlıkçılar, Ankara’da 12’de Numune Hastanesi önünde buluşup Sağlık Bakanlığı’na yürüyecek.

İstanbul’da Çapa Tıp Fakültesi önünde buluşacak ve  Beyazıt Meydanı’na yürüyecek. Sağlıkçılara EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da destek verecek.

Sağlıkçılar, İzmir’de ise Basmane’de buluşulacak ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önüne gidecek.  

‘AKP’NİN SAĞLIK POLİTİKALARI ŞİDDETİN SORUMLUSU’ 

Sağlıkçılara yönelik şiddeti kınadıklarını söyleyen EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan ise genel başkalarının İstanbul’daki eyleme destek vereceğini, parti olarak kendilerinin de diğer illerdeki eylemlere destekçi olacaklarını söyledi.

Sağlıkçılara yönelik şiddetin AKP’nin sağlık politikaları nedeniyle olduğunun altını çizen Doğan, “AKP’’nin sağlık politikaları hekimlerle, hastalarını karşı karşıya getirmiştir. Cumhurbaşkanı ve hükümet hekimleri itibarsızlaştıran söylemlerde bulundular. Hekimlere yönelik şiddet vakalarına karşı hiç bir girişimde bulunmadılar. Tek yaptıkları sağlığı paralı hale getirmek ve hekimlere ‘ne kadar hasta o kadar para’ anlayışını dayatmak” dedi. Hükümetin politikaları sonucu hekimlerin yükünün arttığına dikkat çeken Doğan, “Zorunlu nöbetlere, 36 saate varan çalışmalara karşı hekimler itiraz etti ve hastalarına ‘Yüzüncü, yüzelinci hastamız olmanızı istemeyiz’ dediler. Bu kadar çok hastaya bakmak zorunda bırakılan hekimden verim beklenebilir mi?” diye sordu. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vicdan nöbetinde vekil adaylarına çağrı

SONRAKİ HABER

‘Nurhak’ta katledilenler metal direnişinde, Gezi’de ve Rojava’da yaşıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...