31 Mayıs 2015 12:43

Bisikletliler Diyarbakır’da da yol hakkı istedi

Paylaş

Muğla’nın, Marmaris ilçesinde Dünya turunun Türkiye ayağını tamamlamak üzereyken bir otomobilin emniyet şeridinde gitmesine rağmen çarptığı Fransız bisikletçi 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe’ın ölümü Diyarbakır’da da bisikletliler tarafından protesto edildi. Diyarbakırlı bisiklet kullanıcıları, “yollarda biz de varız. Bisiklet ölümleri dursun” diyerek bisikletleri ve aileleriyle sessiz bie eylem yaptı. 

Diyarbakır’da Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü’nün çağrısıyla bir araya gelen bisiklet kullanıcıları Dağ Kapı Meydanı’nda bisikletleri ve aileleriyle bir araya geldi. Sessiz ve slogansız yapılan eylemde bisikletliler temsili olarak yere yatarak ölümleri protesto etti. Diyarbakır’da da bisiklet kullanımının yüksek olduğuna vurgu yapan bisikletliler, burada bir açıklama yaptı. 

‘BİZİ GÖRMEDİĞİNİZ SÜRECE ÖLÜYORUZ’

Yapılan açıklamada,”Bisiklet her taşıt gibi ulaşım amaçlı kullanılan bir araçtır. Dünyanın her tarafında her şehirde bisiklet kullanılmaktadır. Bizler de Diyarbakırlı bisikletliler olarak sürücü ve şehir sakinlerinin bizi fark etmeleri ve bize yol vermeleri için bütün dünya ile birlikte sesleniyoruz. Şehirlerde ve şehirlerarası yollarda bisikletliler vardır ve bizi görmediğinizde ölüyoruz. Tıpkı Christian Jean Auguste Niaffe gibi. Duyarlılığın artırılarak ölümlerin durdurulmasını istiyoruz” denildi. Açıklamanın ardından bisikletliler kent turu yaptı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Önder: Gezi iyi bir kumpanya gibiydi

SONRAKİ HABER

HDP: Gezi geleceği beraber kurma ışığıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa