30 Mayıs 2015 18:49

Gezi direnişi dev tabloda

Gezi Direnişi'nin 2'nci yıl dönümünde 'Gezi ruhu'nu resmeden 50 metrekarelik dev tablonun sergisi Gezi Direnişi'nde yaşamını yitirenlerin ailelerinin katılımıyla açıldı.

Paylaş

Gezi Direnişi'nin 2'nci yıl dönümünde "Gezi ruhu"nu resmeden 50 metrekarelik dev tablonun sergisi Gezi Direnişi'nde yaşamını yitirenlerin ailelerinin katılımıyla Karaköy'deki Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi binasında gerçekleştirildi.

Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert ve abisi Adnan Cömert, Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahan Korkmaz da katıldı. Açılışa Gezi direnişinde gözünü kaybeden HDP milletvekili adayı Çağdaş Küçükbattal ve Gezi'de yaralanan Volkan Kesanbilici ile Semih Sağlam da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, "Biz eğer hala yaşıyorsak, onurlu duruş sergiliyorsak bu güzel insanların ve çocuklarımızın yüzü suyu hürmetinedir. Gezi asla bitmedi, hala devam ediyor. Canlarımızın hesabını soracağız" diye konuştu. Gezi'den sonra kocaman bir aile olduklarını söyleyen Yapıcı, "Gezi'nin 2. yıl buluşmasıdır bu. Yarın saat 13.00'te ailelerimizle Gezi Parkı'nda olacağız. Daha sonra da Abbasağa Parkında olacağız. Biz artık her yerdeyiz" dedi. 50 metrekarelik dev tabloyu çizen ressam Haydar Özay ise, 2013 Haziranından çok etkilendiğini belirtti. Özay, "1,5 yıl boyunca bu tabloyu çalıştım" dedi.

Açılışta konuşan Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahan Korkmaz, çocuklarının katledildiğini fakat fakat binlerce Ali İsmail, Berkin olduğunu ifade etti. Yaşanan zulümlere karşı hiçbir yerde sessiz kalmayacaklarını ifade eden Korkmaz, "Bu resim de çocuklarımızın ölümsüzlüklerini tekrar ortaya koydu" diye konuştu. Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert ise, oğlunun sadece adalet ve özgürlük için sokağa çıktığını belirterek, "Reyhanlı, Suriye için de Abdocan yürüdü. Abdocan hak için, hayat için can verdi" dedi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP afişleri silahla tarandı

SONRAKİ HABER

Türk-İş’in yüzü güldü ya işçilerin?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...