30 Mayıs 2015 16:40

HÜDA-PAR mitinginde HDP ve LGBTİ'ler hedef gösterildi

Diyarbakır’da Hüda-Par’ın desteklediği bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu için düzenlenen mitingde adaydan çok HDP ve LGBTİ'ler ‘anlatıldı’.

Paylaş

Diyarbakır’da Hüda-Par’ın desteklediği bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu için düzenlenen mitingde adaydan çok HDP ve LGBTİ'ler ‘anlatıldı’.

Mitingde, Hüda-Par Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz ve bağımsız adaylar hiçbir projeden bahsetmezken, HDP’ye ve LGBTİ'lere yönelik saldırgan bir üslup kullanıldı. Yılmaz, HDP’ye yönelik, “Bunlardan uzak durun. Bunlar çocuklarınızı sapık yapacak. Çocuklarınızın sapık olmasını istiyor musunuz?” derken, bağımsız aday Yapıcıoğlu da, HDP’nin halktan özür dilemesi, tövbe etmesi halinde bölgede varlığını sürdürebileceğini savundu.

Bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu’nun tanıtım mitingi Diyarbakır İstasyon Meydanı’ndan düzenlendi. İstasyon Meydanı ve bağlı olduğu caddelerin trafiğe kapatıldığı bölgeye polis yığınağı yapıldı. Mitingin yapıldığı civardaki cadde ve sokaklar ile Sümerpark’ın içerisine girişler dahi polis kontrolünde yapıldı. Miting Şırnak İdil’de yaşamını yitiren iki Hüda-Par üyesi Muhammed Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan için kılınan gıyabi cenaze namazı ve okunan duayla başladı.

“Kahrolsun PKK”, “Zalimler için yaşasın cehennem”, “Namussuzluğa hayır”, “LGBTİ’lere hayır" sloganlarının sık sık atıldığı mitingde Hizbullah’la ilgili sloganlar atanların da susturulduğu görüldü. Kürsüden slogan atanlara, “Hizbullah ile biz ayrıyız. Herkes işini yapsın kardeşler” denilerek uyarıda bulunuldu. İmanın selameti olarak HDP’den uzak durulması gerektiğini savunan Yılmaz, “Bu ateistlerden, bu eşcinsellerden uzak durun. İmanınızın selameti için bunlardan uzak durun. Bunlar sapıktırlar. Bu eşcinsellerden uzak durun. Ey Diyarbekir halkı çocuklarınızın sapık olmaması için uzak durun bunlardan” diyerek HDP’yi hedef gösterdi. Bu sözlerden sonra alanda tekbir sesleri eşliğinde, “Onları Allah için öldüreceğiz”, “Zalimler için yaşasın cehennem”, “sapıkları buradan sileceğiz” gibi bağırışlar ve sloganlar bir süre devam etti.

BAĞIMSIZ ADAYIN TEK PROJESİ HDP’YE TÖVBE ETTİRMEK

Bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu ise konuşmasında hiçbir vaat ve projeden bahsetmedi. Yapıcıoğlu büyük bölümünü HDP’ye ayırdığı konuşmasında, “Sonunuz yakındır. Desteğiniz azalacak. Eriyeceksiniz. Ama eğer erimek istemiyorsanız. Yaptıklarınızdan tövbe dileyeceksiniz. Halktan özür dileyeceksiniz. O zaman burada kalabilirsiniz” dedi.

"Bunların Kürt halkının mazlumiyeti için yaptıkları bir şey yok. Sol sosyalistlerle el ele vererek örfü namusu yok etmeye çalışıyorlar” diyen Yapıcıoğlu, sosyalistleri ve HDP’lileri “kana doymayan vampirler” olarak tanımladı.

Yapıcıoğlu’nun konuşması sırasında “Hain Demirtaş” diye slogan attırıldı ve yuh çektirildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İki miting alanının bize söylediği

SONRAKİ HABER

Karikatürist Bedri Koraman yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...