30 Mayıs 2015 16:20

Erdoğan: Fetih 7 Haziran'dır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümünde AKP propagandası yaparken, HDP ve Cumhuriyet gazetesini hedef gösterdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümünde AKP propagandası yaparken, HDP ve Cumhuriyet gazetesini hedef gösterdi.

İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ‘Fetih Şöleni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.
Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran’daki parlamento seçimlerine işaret ederek oy istedi. Davutoğlu, “7 Haziran’da yol ayrımındayız. Özgüveni yüksek Türkiye’ye devam diyecek misiniz? Özgüvenimizi ihya edecek miyiz? İzzetle yaşamaya söz veriyor musunuz? Kudretli Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da kudretli kılacak mıyız?” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 1994’ün de, 7 Haziran seçiminin de bir fetih olduğunu söyleyerek İstanbul fethinin üzerinden AKP propagandası yaptı.

New York Times’ı, kendisiyle ilgili yazdığı yazı üzerinden hedef alan Erdoğan, gazete için “paçavra” dedi. New York Times üzerinden Fethullah Gülen’e yüklenen Erdoğan, “Ermeni lobisine yakınlığı ile bilinen bu gazete son zamanlarda Pensilvanya ile işbirliği içinde. 90’lı yıllarda kaçtı Amerika’ya gitti. Sen Hoca Efendi değil miydin ya. Mekke’ye gitsene. Ne işin var Amerika’da” dedi.

Erdoğan, Suriye’ye giden MİT TIR'larındaki silah görüntülerini yayınlayan Cumhuriyet gazetesi ile, HDP ve HDP’ye destek veren aydınları da hedef göstermeyi de unutmadı: “Şimdi bazı aydınlar çıkmış. Bunlar aydın değil, bunlar karanlık. Bunlar karanlık. Bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların yanında yer alanlara ben ‘aydın’ diyemem. Bu ülkede 15 yaşındaki bir delikanlıyı, 3. kattan atmak suretiyle, üzerinden arabayla geçen o kişiler, 50 kişinin ölümüne neden olanlara sahip çıkanlara biz ‘aydın’ diyemeyiz. Onun için, biz yerimizi çok iyi belirledik. Milletimiz böyle durumlar için ne der biliyor musunuz, ‘gavurun ekmeğini yiyen, gavurun kılıcını çalar.’ Yeter artık bu millete kılıç çaldığınız, KPSS sorularını çaldılar. Milletin zekatını, sadakasını, kurbanını çaldılar. ‘Himmet’ diyerek bu milletin çoluğunun çocuğunun rızkını çaldılar. Suriye’deki kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların önünü kesip, onların hayatını çaldılar. Utanmadan, sıkılmadan Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardımlarla ilgili spekülasyonlara girdiler. Bu casusluktur, bu ajanlıktır. Bunun hesabını da verecekler.”  (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: TIR'lar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu

SONRAKİ HABER

'Ceplere dikkat; yan tarafta Dızo'nun mitingi var!'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa