30 Mayıs 2015 15:34

'İşçiyi muhbirliğe zorlamak suçtur'

Petrol-İş Ankara Şubesi, Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde sulama ve alt yapı sistemleri üreten Düzgünler Plastik işten atmalara karşı işyeri önünde basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Petrol-İş Ankara Şubesi, Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde sulama ve alt yapı sistemleri üreten Düzgünler Plastik işten atmalara karşı işyeri önünde basın açıklaması yaptı. “Her yer Bursa, her yer direniş” sloganları atılan eylemde konuşan Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, Düzgünler Plastik işçilerinin sendikalı olma iradesini ve kararlılığını gösterdiğini söyledi.

Yöneticilerin baskı ve telkinlerle işçilerin örgütlenme hakkını engellemeye çalıştığını belirten Gül, sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini ifade etti. Demokratik hakların başında sendikal örgütlenmenin geldiğini ve bunun işçiler için su ve hava kadar vazgeçilmez olduğunu dile getiren Gül, işçilerin ancak  örgütlenerek haklarını genişletebileceklerini söyledi. Düzgünler Plastik'te çalışan üyelerinin bazı yöneticiler tarafından istifaya zorlandığına dikkat çeken Gül, “Kimlerin sendikalı olduğu konusunda birbirlerini ihbar etmeye, muhbir olmaya zorlanmaktadır. Tüm bunlar Anayasaya göre suç teşkil etmektedir” dedi. Kullanılmayan paletleri işyeri yönetiminin izniyle aldıkları için hırsızlıkla suçlanan 5 işçi geçtiğimiz günlerde işten atılmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

PETKİM işçileri: Gerekirse üretimi durdururuz

SONRAKİ HABER

İnönü'de direniş kararlılıkla sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...