30 Mayıs 2015 15:09

BTS’den metal işçilerine selam

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Kurulu, TCDD Ankara Gar’ında başladı. Genel kurulda direnişteki metal işçileri selamlandı.

Paylaş

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Kurulu, TCDD Ankara Gar’ında başladı. Genel kurulda direnişteki metal işçileri selamlandı.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan mevcut BTS Genel Başkanı Nazım Karakurt, neoliberal politikalar sonucu sendikacılığın krize girdiğini söyledi. Sendikal krizden çıkılması gerektiğinin göstergesinin metal işçilerinin başlattığı grevi olduğuna dikkat çeken Karakurt, “İşçilerin başlattığı direniş sendikal mücadelede yeni bir aşamaya geçilmesi gerektiğinin işaretidir. Bu önemli gelişme sendikal krizin aşılmasını sağlayabilir. Sendikal krizler aşılmadan da kapitalizmin yarattığı krizler aşılmaz” dedi.

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ise “Sınıfsal karaktere sahip olmayan AKP’nin küresel güçlerle ilişkisi Ortadoğu halklarını geleceksizliğe itti” dedi. 7 Haziran seçimlerinin muhalif kesimler açısından öneminin altını çizen Özgen, KESK olarak seçimlerde emek ve demokrasiden yana taraf olacaklarını söyledi.

KESK’e bağlı sendikalardan yöneticilerin de katıldığı genel kurulda söz alan Eğitim Sen Genel Eğitim Sekreteri Elif Çuhadar, “BTS kamu çalışanları içinde yaptığı grevlerle bize ‘evet bu sefer oldu galiba’ dedirten bir sendikadır. Bu sefer de yaptığı grevle metal işçileri bize direnişle nasıl kazanılacağını öğretiyor. Grevli toplu sözleşmenin kamuya da geleceği bir günü onlardan öğreneceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP önünde taşeron eylemi

SONRAKİ HABER

‘İsteğe bağlı düşük insan hakkıdır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...