08 Ağustos 2011 10:03

Bomba yüklü kamyonu sevk eden albay terfi etti

Geçtiğimiz yıl bir ihbar üzerine Özel Kuvvetlere ait olduğu ve ‘faili meçhul’ eylemlerde kullanılacağı iddia edilen 958 el bombasının polis tarafından yakalanmasının ardından başlayan kriz sonrası bombaların sevkini koordine ettiği ortaya çıkan Albay, Tuğgeneral oldu.YAŞ kararları arasından ilginç bir terfi daha ç

Bomba yüklü kamyonu sevk eden albay terfi etti
Paylaş

Geçtiğimiz yıl bir ihbar üzerine Özel Kuvvetlere ait olduğu ve ‘faili meçhul’ eylemlerde kullanılacağı iddia edilen 958 el bombasının polis tarafından yakalanmasının ardından başlayan kriz sonrası bombaların sevkini koordine ettiği ortaya çıkan Albay, Tuğgeneral oldu.

YAŞ kararları arasından ilginç bir terfi daha çıktı. Özel Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanı Bilgehan Saymaz da Tuğgeneral oldu. Ankara’da yaklaşık 1,5 yıl önce Özel Kuvvetlere ait bomba yüklü bir kamyon, polis tarafından durdurularak emniyete götürülmüş ve kriz yaşanmıştı. Dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Servet Yörük’ün emri ile yapılan sevkiyatta, Albay Saymaz da bu bombaların nakil işlemini koordine etmişti. ‘Mehmetali’ adlı kişi, Ankara emniyetine bir mail gönderip, bombaların faili meçhul olaylarda kullanılacağını öne sürmüştü. Mart 2010’da Muğla’dan Ankara’daki Özel Kuvvetler kışlasına, 958 adet el bombası nakledilmişti. Meçhul ihbarcının maili üzerine sivil plakalı olan kamyon, Gölbaşı yakınlarında polis tarafından durdurulup emniyete götürülmüştü. Yapılan incelemede bombaların seri numaralarının da silindiği iddia edilmişti.

Bombaların naklinin, Özel Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Bilgehan Saymaz’ın yazılı emri ile yapıldığı, Ankara, Afyon, Denizli ve Muğla İl Jandarma komutanlıklarından eskort talep edildiği belirlenmişti.

Daha sonra Ankara savcılığı ise mühimmat yüklü kamyon olayında suç unsuru bulunmaması nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Deniz Feneri'nde 4.dalga Gürhan'ın yakınlarına

SONRAKİ HABER

Arınç: Hesabını göreceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...