29 Mayıs 2015 18:30

Ukrayna’da sıkıyönetim tehditi

Paylaş

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkenin doğusunda bağımsızlık ilan eden ve Hükümetle ateşkes imzalayan güçleri “sıkıyönetim”le tehdit etti.

Poroşenko, cumhurbaşkanlığı görevine gelişinin birinci yıl dönümü münasebetiyle Ukrayna’nın İnter televizyon kanalına verdiği demeçte, “Eğer şimdi ateşkes durumu ihlal edilirse, ateşkes hattı çiğnenirse, Ukrayna silahlı kuvvetlerine yönelik saldırılar düzenlenirse, ben hemen o anda, sıkıyönetim ilanını içeren kararnameyi imzalar ve parlamentoya gönderirim. Ayrıca, hiç şüphem yok ki, birkaç saat içinde sıkıyönetim yürürlüğe girer ve Ukrayna savaşa hazır olduğunu, daha doğrusu zafere, savunmaya ve barışa hazır olduğunu gösterir” diye konuştu.

Poroşenko ayrıca, sıkıyönetimin yurttaşlık haklarının kısıtlanmasını, sansürü, çeşitli mallara el konmasını ve seyahat özgürlüğüne kısıtlama getirilmesi gibi durumları içerdiğini hatırlattı. Poroşenko diğer taraftan, iktidarı dönemindeki en büyük başarısının, Rusya’nın Ukrayna’yı ortadan ikiye bölerek güney ve doğu illerinde ‘Yeni Rusya’yı kurma planını çökertmek olduğunu ileri sürdü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tütüncü devlet mağduru

SONRAKİ HABER

Laboratuvarda sperm üretildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...