29 Mayıs 2015 18:15

Korucubaşı Alihan Babat’tan barış yemeği: Artık PKK’yle savaşmak istemiyoruz

Şırnak’ta 400 korucudan sorumlu olan korucubaşı Alihan Babat, bundan böyle barış için çalışacaklarını açıklayarak, tüm koruculara ‘silahları susturalım’ çağrısı yaptı.

Paylaş

Şırnak’ta 400 korucudan sorumlu olan korucubaşı Alihan Babat, bundan böyle barış için çalışacaklarını açıklayarak, tüm koruculara ‘silahları susturalım’ çağrısı yaptı. 

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan’ın ‘Artık koruculara yönelik silah kullanmayacaklarını’ açıklaması bölgedeki koruculardan karşılık buldu. Uludere (Qileban) ilçesine bağlı Şenoba (Sêgirkê) beldesinde yaklaşık 400 korucudan sorumlu korucubaşı Alihan Babat, barış sürecine destek açıklaması yaptı ve PKK’ye karşı savaşmayacakları mesajı verdi. Babat’ın evinde verdiği barış yemeğine HDP Şırnak Milletvekilli adayları Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Federal Kürdistan Bölgesinden YNK’li Parlementer Farhat Sangawe, DPB Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan ve Babat ailesinin ileri gelenleri katıldı.

BİRLİK OLURSAK DÜNYA BİZE SAYGI DUYAR

Yemekte konuşan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Kürtlerin birbirine karşı savaşmasının büyük acılara yol açtığını belirterek, bundan sonra birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı. 

Daha sonra söz alan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Kürtlerin kendi arasında birlik olması gerektiğini belirterek, “Bunun örneğini biz Kobanê direnişinde gördük. Kürdistan’ın tüm parçaları Kobanê direnişine katılmak için hiç tereddüt etmeden koştu ve çok sayıda şehit verdik. Bunu gören dünya Kürtlere saygı duymaya başladı. İşte Kürtler birlikteliğini ve ittifakını güçlü bir şekilde oluşturduğu zaman dünya bize saygı duyar” şeklinde konuştu.

BABAT: SİLAHLAR SUSMALI

DİHA’ya konuşan Korucubaşı Babat, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan’ın ‘Artık koruculara yönelik silah kullanmayacakları’ yönündeki açıklamasını hatırlattı. Babat, “Bu konuda teşekkür ediyorum. Bu barışı istemenin samimiyetidir. Ben de bu konuda buradan bölgedeki tüm koruculara çağrı yapıyorum; Bu sürece gerçek anlamda katkı sağlamaları için silahları susturmaları gerekiyor” dedi.

ÖCALAN’LA OTURULUP BARIŞ SAĞLANSIN

Son üç yıl içinde HPG’lilere yönelik herhangi bir eylemleri olmadığını belirten Babat, “Benim çağrım tüm devlet yanlısı olduğu belirtilen aşiretlere; artık bu sürece bir katkı sunmak için silahların susması gerekiyor. Öyle bir şey yapmamız gerekiyor ki devlet barışın yolunu kapatırsa, barışın kapılarını kaptırsa biz pencereden girelim. Pencereyi kapatsa bacadan girelim. Devlet de gerilla da silah kullanmasın. Öcalan’la oturulup barış sağlansın” dedi. Bu sürece katkı sunmak için seçim sonrasında harekete geçeceklerini açıklayan Babat, “Seçim bittikten sonra biz tüm aşiret reislerini yani devlet yanlısı olan olmayan herkesi çağıracağız, birlikte devlet ve hükümet yetkililerinden randevu isteyeceğiz. Sorun sadece PKK’nin silah bırakması değildir. Sorun kalıcı bir çözümdür” dedi. 

“Türkiye, Kobanê’nin, Şengal’in imdadına yetişseydi, silahları indirmek artık sorun olmazdı” diyen Babat, Rojava’da IŞİD’e karşı savaşan savaşçılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da belirterek, “Bundan sonra barbar IŞİD’e karşı arkadaşlarımın yanında, savaşçı ve gerillayım” şeklinde konuştu.

MUHATAPLARLA GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ

DHA muhabirine de konuşan Babat, bugüne kadar PKK ile savaşta 300 korucuyu yitirdiklerini belirten Alihan Babat, “Süreç boyunca 13 korucu öldürüldü. Yani süreç bizi arada bıraktı. Biz artık ne asker, ne PKK’li, ne de korucu ve halkın ölmesini istiyoruz” dedi. Verdikleri yemeğin çözüm ve barış sürecine destek olduğunu, korucu, aşiretler olarak bundan sonra yapılması gerekenleri tartışmak istediklerini belirten Babat, “Kalıcı bir barış sağlanması için ne gerekiyorsa bölgenin ileri gelenleri ile aşiretlerin üzerine ne düşüyorsa yapmak istiyoruz” dedi. Bir heyet oluşturarak, sürece destek için Cumhurbaşkanı, Başbakan, PKK ve konunun muhatapları ile görüşebileceklerini söyleyen Babat, “Sürece destek için verdiğimiz barış yemeğine Vali ve Askeri komutanların da katılmasını çok isterdik. Ama olmadı. Biz bundan sonra bölgede kan akıtılmasını istemiyoruz. Türkiye’nin Rojava’yı kucaklamasını istiyoruz. Kardeşlik olsun istiyoruz. Murat Karayılan’ın bundan sonra koruculara yönelik saldırı yapmayacaklarına dair açıklamasını çok önemli buluyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bank Asya TMSF'ye devredildi

SONRAKİ HABER

Ağrı’da öğretmenler fişleniyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...