29 Mayıs 2015 17:35

Ormanlar güvenliğe kurban ediliyor

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim’de güvenlik gerekçesiyle adeta orman katliamı yaşanıyor. 

Dersim Merkez Sütlüce grup köy yolunda askerler nezaretinde güvenlik gerekçesiyle orman kesimine başlandı. Kara yolu boyunca binlerce ağaç kesilirken, devam eden katliama kentteki Demokratik toplum örgütleri ile yurttaşlar tepki gösterdi.

Kesimin yapıldığı alanda incelemelerde bulunan İl Genel Meclis Üyesi Derman Tekin Tarancı, olaya tepki göstererek, “Ormanların güvenlik gerekçesiyle kesildiğini söylüyorlar. Burada boydan boya bir ormanlık katledilmiş korkunç bir manzara var. Bu durumu hem meclise hem de kamuoyuna taşıyacağız. Yetkililerle görüşeceğiz.  Niye bu kadar ormanı katlettiklerinin hesabını soracağız” dedi.

YAPILAN İŞ YASAL DEĞİL

Ormanların kesildiği alanda incelemelerde bulunan Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi Sözcüsü Avukat Barış Yıldırım, olayı köy muhtarları ve vatandaşların haber vermesiyle öğrendiklerini ifade ederek, “Yapılan bu faaliyetin gerekçesi güvenlik. Orman Kanunu’nda ormanın bu şekilde güvenlik gerekçesiyle seyreltilebileceği, kesilebileceğine dair bir hüküm yok. Buna kimlerin ne şekilde izin verdiğini araştıracağız. Anayasanın 169. maddesine göre ormanların korunması devletin görevidir. Hiçbir şekilde zarar verilemez. Yöre köylüleri başta olmak üzere yurttaşların da son derece rahatsız olduğu bu konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

Avukat Yıldırım, olağanüstü hal döneminde de çok sayıda orman tahribatı yaşandığını belirterek, gerek hukuki gerekse de demokratik anlamda hukuka aykırı yapılan kesimin takipçisi olacaklarını söyledi.

 

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel-Sen'den metal işçilerine destek

SONRAKİ HABER

AYM'nin imam nikahı kararı ile çocuk evlilikleri ve hak kayıpları artacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa