29 Mayıs 2015 13:58

AKP Roboskili ailelere 'icraatlarını' anlattı!

Paylaş

TSK'ye bağlı savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen 34 Roboskili yurttaşın ailelerine, AKP'den "icraatlarını" anlatan mektup gönderilerek oy istendi. 

28 Aralık 2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 Roboskili yurttaşın ilk defa oy kullanacak olan yakınlarına AKP'den, seçim mektubu gönderildi. Katledilenlerin yakınlarından ilk defa oy kullanacak olanların isimlere posta yoluyla gönderilen mektuplarda ise "AKP'nin icraatları" yazılarak oy istendi. 3'üncü yılını geride bırakmış olmasına rağmen katliamdan sorumlu hiç kimse hakkında dava açılmazken ailelere gönderilen söz konusu mektupta, "Çatışma ve gerilimden uzak hak, hukuk, adalette toplumun tüm kesimlerini güçlendiren bir Türkiye için aşk ve heyecanla çalışıyoruz. Herkesin mutluluğu ve gençlerimizin geleceğe güvenle bakabilmesi için demokrasiye hukuka, adalete daha da güç vereceğiz" denilmesi dikkat çekti.

'AKP'NİN YAPTIĞI YÜZSÜZLÜK'

Kendisine mektup gönderen AKP'ye tepki gösteren ailelerden Kadri Encü ise, "Çoğu çocuk 34 yakınımızı katleden bu hükümet bu zamana kadar, katliamı aydınlatmak için ne yaptı, ya da biz adalet arayışı içerisinde olan Roboski ailelerine hangi kolaylığı sağladı da bu yüzsüzlüğü yaparak bize bu mektupları gönderdi. Bu mektupları ilk gördüğümde, katliamda yaşamını kaybetmiş olan kardeşim Şirvan aklıma geldi ve çok kötü oldum" dedi. Encü, acılarını dikkate almayan AKP'den hesap soracaklarını belirtti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

KESK’li kadınlar: Eşitliğe ve özgürlüğe oy veriyoruz

SONRAKİ HABER

İdil'de yaşanan çatışmada 2 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...