29 Mayıs 2015 13:49

KESK’li kadınlar: Eşitliğe ve özgürlüğe oy veriyoruz

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikaların kadın yöneticileri 7 Haziran genel seçimlerinde nasıl bir tavır sergileyeceklerini düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikaların kadın yöneticileri 7 Haziran genel seçimlerinde nasıl bir tavır sergileyeceklerini düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu. Cinsiyetçi politikalara karşı, eşit ve özgür bir yaşamı tercih ettiklerini söyleyen kadınlar, “Biz kadınlar ya bedenimize, kimliğimize, emeğimize saldıran politikalara ve uygulayıcılarına geçit vereceğiz ya da eşitlik ve özgürlük mücadelemizi daha ileriye taşıyacağız” dedi.

KESK’e bağlı sendikaların kadın sekreterleri ve KESK MYK üyesi kadınlar dün KESK genel merkezinde bir araya geldi. KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, seçim çalışmalarının güvenlikten uzak ve adil olmadığı eleştirisinde bulundu. AKP’nin tekçi ve otoriter hırsıyla seçim barajını kalkan olarak kullandığını belirten Atasoy, verecekleri bir oyun kritik önemde olduğunu söyledi. Atasoy, “İlkelerimiz doğrultusunda oy kullanacağız ve oyumuza sahip çıkacağız. Bizler kadın-erkek eşitsizliğini bütün toplumsal eşitsizliğin kaynağı olarak görüyoruz. Her türlü ayrımcılığa, şiddete, sömürüye, inkarcılığa, tekçiliğe karşı durarak; eşit, özgür, kadın özgürlük perspektifiyle bir yaşamı kurma iradesi gösteren siyasal programları destekleyeceğiz” dedi.
Gülistan Atasoy ilkelerini ise şöyle sıraladı:
* Mecliste, Anayasada, yönetimin her türlü kademesinde eşit temsiliyete,
* Muhafazakar anlayışa karşı; kadınların özgürlüğü ve eşitliği temelinde yasalar yapacak, uygulayacak, denetleyecek kadın politikaları üretenlere,
* Çalışma yaşamında eşitliği sağlayanlara,
* Kamusal sağlık, bakım ve eğitimi sağlayanlara,
* Şiddetten arındırılmış geleceğe,
* Tüm cinsel kimliklerin özgürleştiği anlayışa oy veriyoruz. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Düzgünler Plastik’te işten atmalara tepki

SONRAKİ HABER

AKP Roboskili ailelere 'icraatlarını' anlattı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa