29 Mayıs 2015 13:13

Ölüm yolunda önlem alınmıyor

Hakkari-Çukurca arasında Zap Nehri boyunca uzayan keskin virajlı yolda herhangi bir bariyer veya önlem olmayışından kaynaklı her yıl onlarca araç nehre devriliyor. Son bir ayda 7 kişiye mezar olan yol için yetkililer sessizliğini koruyor.

Paylaş

Hakkari-Çukurca arasında Zap Nehri boyunca uzayan keskin virajlı yolda herhangi bir bariyer veya önlem olmayışından kaynaklı her yıl onlarca araç nehre devriliyor. Son bir ayda 7 kişiye mezar olan yol için yetkililer sessizliğini koruyor.

Hakkari-Çukurca, Yeniköprü-Yüksekova kara yolları üzerinde her yıl onlarca kaza meydana geliyor. Zap Nehri’ne son bir ayda 2 araç uçtu. 4 Mayıs günü nehre devrilen araçta bulunan 5 yurttaş yaşamını yitirirken, yurttaşların cenazelerine ise bir gün sonra ulaşılabildi.

En son 26 Mayıs günü Şırnak’ın Silopi ilçesinden akraba ziyaretinden köylerine dönen 4 yurttaşın bulunduğu araç nehre uçtu. 2 yurttaş kendi çabaları ile kazadan kurtulurken, bir yurttaşın cenazesi iki gün sonra bulundu. Enver Adıyaman adlı yurttaşın cenazesine ise hâlâ ulaşılamadı.

Yaklaşık 150 kilometre uzunluğundaki Hakkari-Çukurca ve Yeniköprü-Yüksekova kara yollarının sadece 5 kilometresinde bariyerlerin oluşu adete yaşanan kazalara davetiye çıkarıyor. Onlarca keskin virajın bulunduğu yolda, keskin virajlarda bulunması gereken bariyerler, düzlük yollara yapılmış.

Özellikle bahar aylarında yağış nedeniyle meydana gelen kazaların bir başka nedeniyse yol kenarlarında bulunan kayalıklar. Sık sık yola düşen kayalar için de herhangi önlem alınmış değil. Kazaların yaşanmasında almadığı önlemler ile birinci dereceden sorumlu olan Hakkari 114. Karayolları Şefliği ise yaşanan kazalara seyirci kalıyor. Defalarca başvuruda bulunulmasına rağmen, Karayolları Şefliği yaşanan durum karşısında sessizliğini koruyor. Yurttaşların yanı sıra Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası yetkilileri de yollardaki bu eksikliğin giderilmesi için Karayolları Şefliği’ne resmi başvuruda bulundu.

Yaşanan kazalar ve yollardaki önlemlerin yetersizliği hakkında görüşmek aradığımız Karayolları Şefliği yetkilileri ise soruları yanıtsız bıraktı. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

GÖP: Halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek için medyaya baskı yapmaktan vazgeçin

SONRAKİ HABER

Torunlar Center davası sanık ifadeleriyle devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...