29 Mayıs 2015 12:20

YPG'li Yılmaz ve YPJ'li Kurt'a büyük uğurlama

Kobanê'de çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Ahmet Yılmaz Yüksekova'da ve Hesekê'nin Mebruka kasabasının IŞİD'den özgürleştirilmesi operasyonunda hayatını kaybeden YPJ'li Hacire Kurt ise Diyarbakır'da onbinlerin katıldığı törenle toprağa verildi.

Paylaş

Kobanê'de çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Ahmet Yılmaz Yüksekova'da ve Hesekê'nin Mebruka kasabasının IŞİD'den özgürleştirilmesi operasyonunda hayatını kaybeden YPJ'li Hacire Kurt ise Diyarbakır'da onbinlerin katıldığı törenle toprağa verildi.

Rojava'nın Kobanê Kantonu'nda 15 Ekim 2014'te IŞİD ile girilen çatışmada yaşamını yitiren ve cenazesi dün gece Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirilen YPG'li Ahmet Yılmaz (Rêber Dizê) için kentte cenaze töreni düzenlendi. Sabah saatlerinde hastane önünde toplanan binlerce kişi sık sık, "Bijî Serok Apo", "Katil DAIŞ işbirlikçi AKP" ve "Şehîd namirin" sloganları attı.

YPG'li Yılmaz'ın naaşı hastane morgundan çıkarıldıktan sonra binlerce kişi, "Çerxa Şoreşê" marşı okuyarak saygı duruşunda bulundu. Ardından kitle, YPG'li Yılmaz'ın cenazesini alarak Serê Solan Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Esnaf kepenklerini kapatarak cenaze törenine katılırken, işçi ve emekçiler ise işlerini yarıda bırakarak törene dahil oldu.

Farklı tarihlerde yaşamını yitirenlerin savaşçıların fotoğraflarının yanı sıra KCK, PKK ve YPG flamaları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın dev posterlerini açan binler, yürüyüş boyunca "Bijî Serok Apo" ve "Şehîd namirin" sloganları attı. Mezarlık yakınlarında cenaze aracından alınan PKK bayraklarına sarılı tabut, mezarlığa kadar omuzlarda taşındı. Kılınan cenaze namazının ardından cenaze dualar eşliğinde defnedildi. Saygı duruşu ve "Çerxa Şoreşê" marşının okunmasının ardından söz alan MEYADER Eşbaşkanı Bedirhan Koç, devrim ve özgürlük mücadelesini, bu uğurda yaşamını yitirenlere borçlu olduklarını dile getirerek, mücadelelerini başarıya ulaştıracaklarını söyledi.

HDP İl Eşbaşkanı Rahmi Temel ise, Hakkari üzerinde kara bulutların gezdiğini ve bedenlerinden bir parçayı daha toprağa verdiklerini vurgulayarak, "Yoldaşlarımız AKP'nin DAIŞ çetelerine gönderdiği mermiler ile yaşamlarını yitiriyor. Büyük bir mücadele ile yaşamını yitiren Yılmaz'ın umutlarını gerçekleştirmek için her zaman mücadele edeceğiz" dedi.

YPG'li Yılmaz'ın babası Mıraz Yılmaz da Hakkari halkına gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti. Konuşmaların ardından kitle Üzümlü köyünde kurulan taziyeyi ziyaret etti.

YPJ'Lİ KURT DİYARBAKIR'DA DEFNEDİLDİ

Diğer bir cenaze töreni de Diyarbakır'daydı. Cizîrê Kantonu'nun Hesekê kentine bağlı Mebruka kasabasının IŞİD'den kurtarılması operasyonlarında yaşamını yitiren ve cenazesi dün gece saatlerinde Diyarbakır'a getirilen YPJ'li Hacire Kurt (Newal Farqin), binlerce yurttaşın katıldığı törenle Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. YPJ'li Kurt'un cenazesi dini törenin ardından omuzlara alınarak mezarlığa yüründü. Sık sık "Bijî berxwedana YPJ", "Katil IŞİD işbirlikçi AKP" ve "Şehîd namirin" sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından kadınlar tarafından defnedilen YPJ'li Kurt'un mezarına güller bırakıldı.

Törende konuşan MEYADER Eşbaşkanı Ayşe Dicle, Kürt kadınının mücadelesini zafere ulaştırana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ise, "Kürt kadınının mücadelesi, kadın özgürlüğü için yeni bir kapı araladı. Kürt kadınlarının bu direnişi tarihe altın harflerle yazılacak" dedi. Törende konuşan YPJ'li Kurt'un kardeşi Ömer Kurt ise, "Ablam ve yoldaşlarının mücadelesi hiçbir zaman yarıda kalmayacak" dedi.

YPG'Lİ AKMAN'IN CENAZESİ BATMAN'A UĞURLANDI

YPJ'li Kurt'un cenazesinin defnedilmesini ardından törene katılan binler, aynı direnişte yaşamını yitiren ve cenazesi dün gece Diyarbakır'a getirilen YPG'li Nebi Akman'ın (Hasan Sabah) cenazesini Batman'a uğurladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş, mizahçılarla buluştu, 2 şişe gazoz açtı!

SONRAKİ HABER

Midyatlı çiftin seçmen kaydı Tokat'a taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...