29 Mayıs 2015 09:20

800 işçi iş bıraktı, 2 TL saat zammı aldı

Paylaş

Bursa'da otomotiv devi fabrikalarda başlayan üretim durdurma eylemlerinin sıçradığı, 800 civarında işçinin çalıştığı Ermetal A.Ş.'de yönetimle işçilerin görüşmesi anlaşma ile sonuçlandı. İşçiler, verilen zam vaatlerinin yerine getirilmemesi durumunda 8 Haziran'da yeniden üretimi durduracaklarını söylediler.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) faaliyet gösteren Ermetal A.Ş.'de işçiler maaşlarına zam talebiyle üretimi durdurdu. İşçilerle fabrika yöneticilerinin sabah saatlerinden itibaren yürüttüğü görüşme, anlaşma ile sonuçlandı. Metal İşçileri Birliği'nin sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, Ermetal'de anlaşma sağlandığı ve üretimin yeniden başladığı belirtildi. Açıklamada, "Ermetal işçisinden aldığımız bilgiye göre, işçilere haklarını veriyorlar bayram parası tamam. Erzak tamam, 2 liralık saat zammı 8 Haziran'da net olarak verilecek sözü verildi. İş başı oldu. İşveren 'yazılı değil de söz' dedi. Kendi aramızda konuştuk, 8 Haziran'da olmazsa tekrar grev olacak" denildi.

Ermetal'de, Fiat, Renault, Ford, Toyota gibi dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerine parça üretimi gerçekleştiriliyor. 15 gün önce Renault'ta başlayan iş bırakma eylemi, TOFAŞ, Coşkunöz, Mako ve Ototrim'e sıçramış, ardından bu fabrikalarda işçilerle patron temsilcileri arasında yapılan görüşmeler sonrası üretim yeniden başlamıştı. (CİHAN)

Metal Direnişi, gün gün, fabrika fabrika özel sayfamızda...

ÖNCEKİ HABER

Bedrettin Akdeniz'i binler uğurladı

SONRAKİ HABER

PETKİM'de direniş kararlılıkla devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...