29 Mayıs 2015 09:06

Erdoğan: MİT'e, milli bankalarımıza, milli projelerimize saldırdılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eminönü'ne Ziraat Katılım Bankası'nın Genel Müdürlük binasıyla ilk şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eminönü'ne Ziraat Katılım Bankası'nın Genel Müdürlük binasıyla ilk şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

"Türkiye'deki huzur, istikrar ve güven ortamı, 78 milyon vatandaşın geleceğe ilişkin umutlarını artırıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ancak bazıları bu ortamdan çok ciddi bir şekilde rahatsız oluyor. Bu ülkede yüksek faizden rant elde eden tefeciler var. Onlar rahatsız oldular. Kaos ortamından belirsizlikten, rant sağlayanlar vardı. Onlar rahatsız oldular. Gençlerin kanından, şehitlerimizin canından rant sağlayanlar vardı, huzur ortamından anlar da rahatsız oldular. Yeni Türkiye halkımızın ümidi olurken, bazılarının da kabusu haline geldi" dedi.

"Allah vermesin, Türkiye'yi düşman işgal etse önce bu ülkenin milli kurumlarına, stratejik kuruluşlarına bunlar adeta saldırır hale geldiler" diyen Erdoğan, "Bunlar meslek edindiler bu durumu adeta. MİT'e, milli bankalarımıza, milli projelerimize saldırdılar. Gezi olaylarında ekonomiyi durdurma çağrısı yaptılar. Paralel ihanet çetesinin 17-25 Aralık darbe sürecinde hedef aldığı kurumlardan biri de kamu bankalarımızdı. Bilhassa Ziraat Bankamıza olmadık iftiralar, çamurlar attılar. Aynı şekilde Halk Bankasına bu çamurları attılar" diye konuştu.

Ziraat Bankasının tarihinin Türkiye'nin finans tarihi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün faizsiz bankacılık alanında da Ziraat Katılım bankamızın açılış törenini yapıyoruz. Bankanın amacı, bu sektörün büyümesine katkı sağlamak olmalıdır. Faizsiz Bankacılık fonlarının ülkemize çekilmesi hedeflenmektedir. Faiz konusunda hassasiyeti olan vatandaşlarımıza katılım bankaları önemli bir hizmet sunuyor. Katılım bankacılığının sektörde yüzde 5 düzeyinde olan payını yüzde 20'ye çıkarmalıyız. Ben bu alanda sektörün içinde olanlara güveniyorum" dedi.

Erdoğan konuşmasının ardından Genel Müdürlük ve ilk şubenin açılışını dualar eşliğinde gerçekleştirdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Zübeyir Aydar'ın babası yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Adana'da Erdoğan teyakkuzu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...