29 Mayıs 2015 08:36

Özdemir: Erdoğan ve Merkel işbirliği içinde

Paylaş

Türkiye'de yaklaşan genel seçimlerde HDP'ye destek verdiğini açıklayan Alman Yeşiller Partisi, Köln'de bir toplantı düzenleyerek Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli göçmenleri sandık başına gitmeyi çağırdı.
Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Başkanı Sevil Turan'ın katıldığı toplantıda yapılan konuşmalarda, HDP'nin yüzde 10 barajını aşması durumunda Erdoğan ve AKP'nin kurmak istediği tek adam düzeninin durdurulacağına vurgu yapıldı.

YENİ AKP'Lİ CEYHUN DİNE SÖYLEMEDİĞİNİ BIRAKMADI
Köln Belediye Meclis Üyesi Beriwan Aymaz'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda ilk sözü alan Cem Özdemir sözlerine, daha önce Yeşiller Partisi'nde yönetim kurulu üyeliği yapan, şimdi ise AKP tarafından İzmir'den milletvekili adayı gösterilen Ozan Ceyhun'u eleştirmekle başladı. Özdemir yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Bu arkadaş (Ozan Ceyhun) ilginç bir arkadaş. Geçenlerde televizyonda 12 Eylül'den sonra dini keşfettiğini söyledi. Ama bunu çok iyi sakladı Almanya'da. Bizim yönetim kurulunda olduğu o tarihlerde dinle ilgili yapılacak ne kadar küfür varsa, ne kadar şeyler varsa hepsini söyledi. Neyse olabilir. Hayırlı uğurlu olsun AKP'ye, ne diyelim. CHP'de aktif rol aldı, burada SPD'de, Yeşiller'de. Galiba MHP dışında ne kadar parti varsa hepsine bir kere bir uğramış oldu. Belki de orası da ileride bir durak olabilir".

TÜRKİYE'NİN YERİ SUUDİ ARABİSTAN DEĞİL AVRUPA'DIR
HDP'nin Kürt sorunu dışındaki sorunlarla da ilgilenerek Türkiye partisi olma yönünde attığı adımların kendilerinin destek vermesinde önemli rol oynadığını söyleyen Özdemir, “Medeni Türkiye'nin yeri Avrupa'dır, Suudi Arabistan, Orta Asya değildir. AKP'nin gündeminde artık AB yok. Hatta daha da açık söylemek gerekirse Şansölye Merkel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan AB konusunda aynı görüşte. Ne Merkel Türkiye'yi AB'ye almak istiyor ne de Erdoğan'ın Türkiye'yi AB üyesi yapma diye bir derdi var. İkisi de işbirliği içinde. Siz girmek istiyormuşsunuz gibi yapın, biz de sizi almak istiyormuşuz gibi yapalım, aramızda anlaşalım. Bu elbette iyi bir politika değil” dedi.

ÖZDEMİR'E HDP ROZETİ TAKILDI
HDP Milletvekili Nazmi Gür yaptığı konuşmada Türkiye'deki seçim çalışmalarını anlatarak, Yeşiller Partisi'nin verdiği desteğin Van sokaklarında dahi konuşulduğunu belirtti. Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkiye kökenli göçmenleri sandık başına gitmeye çağıran Gür, barajı aşacaklarına emin olduklarını da sözlerine ekledi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Başkanı Sevil Turan ise yaptığı konuşmada, AKP hükümetinin demokratik hakların yanı sıra doğaya da saldırdığını belirterek, iki yıl önce başlayan Gezi direnişinin buna tepkinin sonucu olarak ortaya çıktığına işaret etti. Turan, Türkiye'de yüzde 10 barajının aşılacağına inandığını belirterek, bu nedenle Erdoğan ve AKP'nin başta HDP olmak üzere bütün toplumsal kesimlere karşı pervasız bir saldırganlık içinde olduğunu vurguladı.
Toplantının bitiminde Nazmi Gür, Cem Özdemir'e HDP rozeti takarken, Özdemir de Gür ve Turan'a Yeşiller Partisi'nin atkısını hediye etti.
Almanya'da Sol Parti Yönetim Kurulu da daha önce HDP'yi destekleme kararı almıştı. (Köln/EVRENSEL)

Yücel Özdemir'in yazısı: Yurtdışı oyları için son 2 gün

ÖNCEKİ HABER

Ford Avrupa İşçi Temsilciliği, Otosan işçileri için harekete geçti

SONRAKİ HABER

Tuğçe Albayrak davasında reddi hakim talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...