28 Mayıs 2015 19:00

Kars'ta 6. kattan düşen işçi hayatını kaybetti

Kars merkezde bir inşaatın çatı katında ısı yalıtımı yapan Nurettin Baylasın, zeminin ıslak olmasından dolayı ayağı kayarak 6. kattan yere düşerek hayatını kaybetti.

Paylaş

Kars'ta, çalıştığı inşaatta ısı yalıtımı yaparken 6. kattan düşen işçi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Kars merkezde bir inşaatın çatı katında ısı yalıtımı yapan 2 çocuk babası Nurettin Baylasın, zeminin ıslak olmasından dolayı ayağı kayarak 6. kattan yere düştü. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Baylasın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın yakınındaki bir başka binada ise hiçbir güvenlik tedbiri alınmadan inşaatta çalışmalarına devam eden işçiler dikkat çekti.

Baylasın’ın akrabaları, güvenlik tedbiri alınmadan yapılan çalışmaya isyan etti. Evin büyük kızı Özlem Baylasın, babasının fotoğrafına sarılarak, haklarını helal etmediklerini söyledi. Anne Makbule Baylasın ise Kürtçe ağıtlar yaktı.

KESK üyesi Hayati Mehmetoğlu, Kars'ta çok acı bir olayın yaşandığını belirtti. Hiçbir can güvenliği olmadan, hiçbir iş güvenliği alınmadan binanın çatı katında emniyet kemeri olmaksızın yere düşerek hayatını kaybeden Baylasın'ın ölümünün asla iş kazası sonucu olmadığını belirten Mehmetoğlu, "Bunun adı düpedüz bir iş cinayetidir. Ermenk'te, Soma'da iş cinayetleri yaşandı. Her ay neredeyse bu ülkede 100'ün üzerinde iş cinayeti yaşanmaktadır." diye konuştu.

'İŞÇİNİN KUSURU YÜZDE 88, İŞVERENİN YÜZDE 12'
Türkiye genelinde iş kazaları için düzenlenen panellere katıldığını hatırlatan Hayati Mehmetoğlu, "Bu panellerde deniliyorki; işverenin kusuru yüzde 12, işçinin kusuru yüzde 88. Yani diyor ki; bir işçi öldüğünde suçludur. Sayın işçiler, dikkat edin ki ölmeyin" şeklinde konuştu.

Öte yandan olay yerine sonradan getirtildiği iddia edilen baret ve güvenlik malzemeleri için Nurettin Baylasın'ın akrabaları tutanak tuttuklarını kaydetti.

'ÇEK KARDEŞ ÇEK'
İnşaat işçisi Kazım Bozyel ise yağmurlu havada hiçbir güvenlik önlemi alınmadan yapılan çalışmaya tepki gösterdi. İş alanlarında güvenliğin olmadığını söyleyen Bozyel, "İnşaatlarda sigortasız çalışıyoruz. Hiç kimsenin sigortası yoktur. Arkadaşın da yoktu, benim köylüm ve akrabamdı. Yıllardır inşaatlarda çalışıyordu." şeklinde konuştu.

İş cinayetinin yaşandığı alanın hemen yakınında başka bir inşaata çalışan işçiler, yardımına koştukları arkadaşlarının cenazesinin gönderilmesinin ardından ölümle burun buruna geldikleri kalasların üzerinde çekiç sallamaya devam etti. Basın mensuplarının kendilerini kameraya aldığını gören işçiler, "Çek kardeş çek, halimizi görsünler. Ekmek parası. Can güvenliğimiz yok, emniyet kemeri yok. Burada platform olması lazım, nerede? En az bu inşaatta 15 kişi çalışıyoruz." şeklinde tepkilerini dile getirdi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Google, 'Android M' ve 'Android Pay'i tanıttı

SONRAKİ HABER

HDP'nin Erzurum adayına ırkçı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...