29 Mayıs 2015 00:49

Dayakçı müdüre sahip çıktılar!

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Ankara

Mamak’ta bulunan Ali Şir Nevai Ortaokulunda derste bir öğrencinin kafasıyla tahta sildiği görüntüler basına yansıyan Müdür Süleyman Yiğit’e veliler ve Eğitim Sen’den tepkiler gelirken, hükümete yakın olduğu iddia edilen  Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler sahip çıktı.  

Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler tarafından okul web sitesine ve  okul koridorlarına da asılan  “Müdürümüze Sahip Çıkıyoruz” başlığıyla bir yazı yayımlandı. Söz konusu yazıda, 15 Mayıs tarihinde müdürün öğrencinin kafasıyla tahta sildiği görüntülerin basına “ideolojik ve provakatif bir haber” halinde servis edildiği  ileri sürüldü. Yazıda bu haberlerin  okulun ve Müdür Süleyman Yiğit’in isminin olumsuz anılmasına ve öğretmenlerin zan altında kalmasına neden olduğu savunuldu. Yazıda Süleyman Yiğit için şu ifadeler kullanıldı: “38 yılını eğitim öğretime adamış, çevresine duyarlı, topluma ve ailesine faydalı nice bireyler yetiştirmiş , değerli müdürümüz Sayın Süleyman YİĞİT’in yaşadığı bu üzücü olay hepimizi derinden etkilemiştir. Bu durumdan Ali Şir Nevai Ortaokulu öğretmenleri olarak rahatsızlığımızı dile getiriyor ve Müdürümüze sahip çıkıyoruz.” 

‘MÜDÜRÜ AKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Eğitim Sen, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurarak Müdür Süleyman Yiğit’in görevden alınmasını talep etmiş ancak Yiğit görevinden uzaklaştırılmamıştı. 

Konuyla ilgili konuşan Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Sultan Saygılı, yazıda öğretmenlerin sadece okul müdürünü sahiplendiğini, okulun isminin olumsuz anılmasından ise rahatsız olduklarını dile getirdi. Bu öğretmenler tarafından şiddete uğrayan çocukla ilgili hiçbir söze yer verilmediğini kaydeden Saygılı, “Okul müdürü mağdur gösterilerek adeta aklanmaya çalışılmaktadır. Eğitim Bir Sen’li öğretmenler öğrencinin gelişimini unutarak, ne yazık ki şiddet uygulayana sahip çıkmışlardır. Biz şiddetin kimden gelirse gelsin her türlüsüne karşıyız” diye konuştu. Eğitim Sen Merkezi de yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin iki yıl önce, “Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi” başlattığını hatırlattı. Açıklamada, MEB’in bir taraftan  “Çocuğun her tür şiddet türünden korunarak, onun yararını sağlayan, güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamı yaratılması”nın hedeflendiği proje öne sürerken diğer taraftan da siyasal-sendikal referanslara göre atanan bir okul müdürünün öğrenciye yönelik insanlık dışı uygulamalarına sessiz kaldığına dikkat çekildi.

ÖNCEKİ HABER

Madunların Medyası konferansta buluştu

SONRAKİ HABER

‘Bu işe yeni başlamış biri gibi hissediyorum’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...