28 Mayıs 2015 18:55

TGS: Gözaltındaki gazetecileri serbest bırakın

Türkiye Gazeteciler Sendikası yaptığı açıklama ile gözaltındaki gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası yaptığı açıklama ile gözaltındaki gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Yapılan açıklamada Gelecek gazetesine yönelik 26 Mayıs’ta gerçekleştirilen polis baskınında gözaltına alınan üyeleri BirGün Medya muhabiri Onur Öncü ile Gelecek gazetesi muhabirleri Ufuk Erhan ve Ezgi Aydın’ın Kadıköy’de bulunan karakolda hâlâ gözaltında tutulduğu belirtilerek şöyle denildi; “Edindiğimiz bilgilere göre, polisin arama izni olmadan, bir fotokopi kağıdıyla, hukuksuz bir biçimde gerçekleştirdiği bu baskın ve gazetecilerin gözaltına alınması basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir.

Avukatlar, polisin gazetecileri bir odaya kilitleyerek arama yaptığını belirtmektedir. Bu kanunsuzluğu kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. 

Parmak izi incelemesi gerekçe gösterilerek meslektaşlarımızın gözaltı süresinin keyfi biçimde uzatılmasını protesto ediyoruz.

Meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu duyuruyor, bu hukuksuzluğa son verilmesini ve özgürlüklerinden alıkonulan meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz. 

Başta üyelerimiz olmak üzere tüm gazetecileri, gözaltındaki meslektaşlarımızla dayanışmaya çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Her seçimin vaadi içme suyu bir türlü gelmedi

SONRAKİ HABER

Samsung, kullanıcıları dinliyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...