28 Mayıs 2015 17:50

Büro emekçilerine grev soruşturması

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi üye ve yöneticileri hakkında greve katıldıkları gerekçesi ile disiplin soruşturması başlatıldı. 

5 Haziran 2013 tarihinde KESK’in kararı gereği yapılan greve katılan İzmir Şube Başkanı Selma Şen, üye ve işyeri temsilcileri Öznur Öztürk, Bülent Okulmuş, Şaziye Ezgi İnan, Uğur Demirtaş ve Yetiş Kaya hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Adli Yargı Adalet Komisyonu tarafından “Devlet Memurluğundan Çıkarma Cezası” talebi ile 24 Ocak 2014 tarihi itibariyle Adalet Bakanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesi üzerine dosya bekletilerek bugün kurulda görüşüleceği belirtildi.

Konuyla ilgili sendika binasında yapılan açıklamada konuşan Şube Sekreteri Abdulkadir Baydur, “5 Haziran 2013 yılında yapılan bir grevle ilgili bugün yapılacak yargılama başlı başına çelişkidir” dedi. Hazırlanan raporda KESK’in sendikal faaliyetler adı altında ideolojik faaliyetler yürüttüğünün iddia edildiğini aktaran Baydur, “Adalet Bakanlığını bir kez daha uyarıyoruz, adalet istiyoruz. BES olarak üyelerimiz nezdinde sendikal faaliyetlerimizin yargılanmasına izin vermeyeceğiz, her düzeyde üyelerimizle dayanışma içinde olarak üyelerimize sahip çıkacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Torbalı'da HDP yöneticilerine saldırı: 4 yaralı

SONRAKİ HABER

İşten atılan Divan işçileri: Adalet istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...