28 Mayıs 2015 17:36

İzmir’de kadınlar nefret cinayetlerine karşı ses çıkardı

Paylaş

İzmirli Kadınlar, AKP iktidarının kadın düşmanı politikalarıyla birlikte artan taciz, tecavüz ve  nefret cinayetlerine tepki gösterdi.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan ÖSYM binasının önünde  toplanan kadınlar cadde girişine yürüdü. “Özgürlüklerimizi elimizden alanlara karşı sokaktayız, bir aradayız” yazılı pankart arkasında tek sıra halinde zincir oluşturarak yürüyen kadınlar “Nefret cinayetleri politiktir”, “Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son”, “Her yer suç mahalli”, “Nefretiniz günde 3 kadın öldürüyor”  yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Eylemde ortak açıklamayı yapan Ayşegül Önemli Kılıç, siyasetçilerin kadının kendini değersiz ve güçsüz hissetmesi için ellerinden geleni ardına koymadığını belirtti. Kılıç, “AKP döneminde kadın cinayetleri yüzde 1400 artmıştır. Kendisine tecavüz eden erkek ile evlendirilmek zorunda bırakılan kadınlar, tecavüze uğrayıp hamile kalan ve kürtaj hakkı elinden alınan kadınlar, ne giyeceğine, nasıl davranacağına, hangi iş kolunda çalışacağına, kaç çocuk doğuracağına müdahale edilen kadınlar eril sistemin ve onun kirli zihniyetinin kurbanıdır” dedi.  Nefret cinayetlerine de vurgu yapan Kılıç, geçtiğimiz günlerde erkek şiddetine sessiz kalmadığı için Kadıköy’de saldırgan bir grup tarafından bıçaklanarak katledilen ÖDP ve Birleşik Haziran Hareketi Üyesi Bahadır Grammeşin’in de erkek egemen şiddetin kurbanı olduğuna değindi. Kılıç, “Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Biz kadınlar hiç kimseyi erkek egemen sistemin savunucularına kurban vermemek için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Buca'da temsili Gezi Parkı

SONRAKİ HABER

Torbalı'da HDP yöneticilerine saldırı: 4 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...