28 Mayıs 2015 17:10

Ortaokul öğrencilerinden "Okuluma dokunma" eylemi

Paylaş

Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nin paralelindeki Tel Sokakta yer alan Taksim Ortaokulu’nda okuyan öğrenciler okullarının, Turizm, Otelcilik Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli’ne dönüştürüleceği için eylem yaptı. Okul önünde toplanan öğrenci ve veliler “Okullar Bizimdir Satılamaz, Taksim Ortaokuluna Dokunma” yazılı pankart eşliğinde İstiklal Caddesi’nde bulunan Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. ‘Okuluma Dokunma’ şeklinde slogan atarak ilerleyen öğrenciler İstiklal Caddesinde gezmeye gelen turistlerin de ilgisini çekti.

7. SINIF ÖĞRENCİSİ FERHAT: ÇOCUĞUMUN DA BU OKULDA OKUMASINI İSTİYORUM 

Taksim Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Diyar Yılmaz, okulunun kapatılmamasını istediğini dile getirdi. Aynı okulda okuyan Zilan Oğuz da “Büyüdüğümüzde ‘bu okulda okuduk’ diyemeyeceğiz. Otel yapılacağı için yanından geçerken ‘bir zamanlar burası okuldu’ diyeceğiz. Okulumuzun okul olarak kalmasını istiyoruz. Eğitim hakkımızın engellenmesini istemiyoruz” diye konuştu.

7 senedir bu okulda okuduğunu belirten Cemile Yenen de “Bu okulun turizm okulu adı altında ticarethaneye dönüştürülmesi istemiyoruz. Biz gitsek bile burası okul olarak devam etsin. Sırf kendimiz için değil, gelecek nesiller için de böyle istiyoruz” dedi. 7 sınıfta öğrenim gören Ferhat Durmaz ise duygularını şöyle anlattı:

 “Elimizden geldiği kadar okulun kapatılmaması için çalışacağız. Burada okuyanlar 50-60 yaşına gelmiş. Ben de çocuğumun burada okumasını istiyorum.”

‘UYGULAMA OTELİ KILIFI ALTINDA TİCARETHANE MANTIĞIYLA İŞLETİLECEK’

Grup, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu, Taksim Ortaokulu’nun 2 yıldır adım adım kapatılmaya hazırlandığını belirterek “Planlı biçimde öğrenci sayısı azaltıldı. Kayıtlar sınırlı tutularak 350’den 260’a düşürüldü. 15 şube ile başlayan okul, 8 şubeye düşürüldü. Binanın 2 katı boş olmasına ve yeterli sayıda öğretmen ve öğrenci olmasına rağmen yeni şube açılmadı. 27 öğretmen sayısı 14’e düşürüldü” diye konuştu. 

Öğrenci azlığının gerekçe gösterilerek okulun kapatılması yönünde rapor hazırlandığını belirten Tosu, “Taksim Ortaokulu kapatılarak Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli kılıfı altında ticarethane mantığıyla işletmeye açılacak, rant kapısı haline getirilecektir” dedi. Taksim Ortaokulu binasının tarihi dokusuna değinen Tosu, “Bina üzerinde değişiklik yapılarak otel mantığı ile her türlü tahribat yapılacak, bina doğallığından, tarihi dokusundan çıkarılacaktır” dedi. 

Basın açıklamasında söz alan öğrenci velisi Meral Porta da “Taksim Okulu ekonomik durumu müsait olmayan öğrencilerin okuduğu bir okuldur. Çocuklarımızı servis ücretleri, aidat gibi sebeplerden dolayı her okula gönderemiyoruz. Okulumuzu istiyoruz, okul binasını alacaklarsa da bize okul tahsis etsinler istiyoruz” dedi.

TOPLADIKLARI İMZALARI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE VERDİLER 

Basın açıklamasının ardından veliler okullarının kapatılmaması için topladıkları imzaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti. Dilekçeleri teslim eden Hüseyin Tosu, “İlçe Milli Eğitim Müdürü buranın otel olmayacağını, okulu meslek lisesi olarak düşündüklerini, yan tarafta ortaokul olarak devam edeceklerini ifade etti. Okulun uygulama oteli olmaması ve ticari amaçla kullanılmaması için olayın takipçisi olacağız” dedi.  Öğrenciler toplanan imzaların teslim edilmesinin ardından dağıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türk Traktör'de Nazi kampı uygulaması: İşçiye barikatlı kuşatma

SONRAKİ HABER

Buca'da temsili Gezi Parkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...