28 Mayıs 2015 16:42

Ali Fuat Yılmazer'e Hrant Dink soruşturmasından da tutuklama...

Paylaş

 "22 Temmuz" ve "14 Aralık" soruşturmaları kapsamında tutuklanarak 10 aydır Silivri Cezaevi'nde yatan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü ve İstanbul Bağımsız Milletvekili adayı Ali Fuat Yılmazer, Hrant Dink soruşturması kapsamında da, "Tasarlayarak adam öldürmeye yardım etmek" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından tutuklandı.

SAMAST İLE HAYAL İFADE VERDİ, YILMAZER YENİDEN ÇAĞRILDI

4 Aralık 2014 tarihinde soruşturma savcısı Gökalp Kökçü'ye "şüpheli" sıfatıyla ifade veren Ali Fuat Yılmazer, Hrant Dink suikastının azmettiricisi Yasin Hayal, tetiği çeken Ogün Samast ve soruşturma kapsamında tutuklu bulunan istihbarat polisi Muhittin Zenit'in soruşturma savcısına verdiği ifadeler doğrultusunda, yeniden ifadeye çağrıldı. 

Tutuklu bulunduğu cezaevinden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Yılmazer, elde edilen yeni deliller doğrultusunda soruşturma savcısına yaklaşık 2 saat ifade verdi. Savcılıkta 14 soru sorulan Yılmazer, ifadesinin ardından, "Tasarlayarak adam öldürmeye yardım etmek" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından tutuklanması talebiyle İstanbul Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkemede ifade vermediği belirtilen Ali Fuat Yılmazer, tutuklandı.

TUTUKLU SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Hrant Dink soruşturması kapsamında ifade veren ve daha sonra haklarında yakalama kararı çıkarılan polis memurları Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ve Ercan Demir "Cinayette ihmalleri olduğu" gerekçesiyle, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek de "İhmalî davranışla ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklanmıştı. 

Ali Fuat Yılmazer'in de tutuklanmasıyla, Hrant Dink suikastına ilişkin "Kamu görevlilerinin ihmali olduğu" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 5'e yükseldi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

BirGün ve Gelecek çalışanlarının gözaltı süresi uzatıldı

SONRAKİ HABER

Türk Traktör'de Nazi kampı uygulaması: İşçiye barikatlı kuşatma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...