28 Mayıs 2015 16:06

BirGün ve Gelecek çalışanlarının gözaltı süresi uzatıldı

Paylaş

Gözaltındaki BirGün muhabiri Onur Öncü, Gelecek çalışanları Ezgin Aydın ve Ufuk Erhan ile Gelecek yazarları İmge Tabakçı ve Sera Yelözer'in gözaltı süresi 24 saat uzatıldı. 

Bianet’ten Elif Akgül’ün haberine göre Gelecek Gazetesi ile Sosyalist Demokrasi Partisi’nde (SDP) yapılan aramada gözaltına alınan biri BirGün çalışanı olan üç gazeteci ile iki Gelecek yazarının gözaltı süresi 24 saat uzatıldı.

BirGün muhabiri Onur Öncü, Gelecek çalışanları Ezgin Aydın ve Ufuk Erhan ile Gelecek yazarları İmge Tabakçı ve Sera Yelözer 26 Mayıs akşamı gözaltına alınmıştı.

bianet’e bilgi veren avukat Begüm Yıldız gözaltı süresinin bugün saat 17.00 itibariyle sona erdiğini, bunun üzerine 24 saatlik ek gözaltı süresi verildiğini aktardı. Yıldız gözaltı nedeni olarak kendilerine “patlayıcı madde bulundurmak” gerekçesinin verildiğini, polisin 155 ihbarı üzerine iki büroya geldiğini söylediklerini ifade etti.

“Onur Öncü, Bedreddin Akdeniz için kurulan taziye çadırı için gelmişti. Ufuk Erhan ile Ezgi Aydın gazeteyi hazırlıyordu. İmge Tabakçı ile Sera Yelözer ise Gelecek gazetesi ile aynı binada bulunan SDP Kadıköy İlçe Örgütü’nden basın açıklamasının çıktısını almak için gelmişlerdi. Gözaltılar tamamıyla tesadüfiydi.”

Polislere kapıyı gazete çalışanlarının açtığını, geçerli bir arama kararı olmamasına rağmen çalışanların izin vermesi üzerine arama yapıldığını ifade eden Yıldız “Patlayıcılar da zaten, bürolardan değil, karşı daire ile çatıdan çıktı” diye konuştu.

Binanın önündeki protestoda gözaltına alınan üç kişinin dün serbest bırakıldığını belirten Yıldız, müvekkillerinin yarın savcılığa sevk edilmesini umduklarını söyledi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası da Twitter hesaplarından “İki gündür haksız yere gözaltında tutulan üyemiz Onur Öncü ve diğer meslektaşlarımız derhal serbest bırakılsın” açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Başkasının pasosunu kullandı diye 10 yıl hapsi isteniyor

SONRAKİ HABER

Ali Fuat Yılmazer'e Hrant Dink soruşturmasından da tutuklama...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...