28 Mayıs 2015 16:00

Başkasının pasosunu kullandı diye 10 yıl hapsi isteniyor

İstanbul’da üniversite öğrencisi Rukiye K. yengesine ait indirimli İETT kartıyla metroya girdiğini için 10 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor.

Paylaş

İstanbul’da üniversite öğrencisi Rukiye K. yengesine ait indirimli İETT kartıyla metroya girdiğini için 10 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor. 

Mimarlık Fakültesi öğrencisi Rukiye K., 8 Temmuz 2014 tarihinde kızkardeşleri Gönül K. ve Güneş K. ile birlikte yengesine ait İETT kartıyla Davutpaşa metro istasyonuna girdiği için haklarında dava açılmıştı. Rukiye K. hakkında “Kamu görevlisine hakaret”, “Kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” ve “Dolandırıcılık” iddiasıyla  10 yıl, kardeşleri Gönül K. ve Güneş K. hakkında ise “Kamu görevlisine hakaret” ve “Kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” iddiasıyla 5 yıl hapis cezası isteniyor.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

3 kızkardeşin yargılandıkları davanın ilk duruşması dün Bakırköy 14. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada söz alan Gönül K, olay günü ablaları ile birlikte metroya binmek üzere oldukları sırada mimarlık fakültesinde öğrenci olan ablası Rukiye’nin yanlışlıkla ağabeyinin nişanlısına ait indirimli İETT kartını kullandığını söyledi. Kendisinin öğretmen olduğunu söyleyen Gönül K, “Ablam mimarlık fakültesinde öğrenci, Güneş de harita mühendisi. Üçümüz de indirimli kartları kullanma hakkına sahibiz. Yengemin indirimli kartını kullanmaya zaten ihtiyacımız yok. O an panik halinde o kartın kullanılmış olması bilerek yapılmış bir davranış değil. İddia edildiği gibi müşteki güvenlik görevlilerine küfür ve hakaret olmadı” dedi. Rukiye K’nin kullandığı başkasına ait indirimli İETT kartını alan özel güvenlik görevlisi Abdullatif Dalkılıç ise, şikayetçi sıfatıyla verdiği ifadesinde, Rukiye K’nin kendisine hakaret ettiğini ileri sürerek, “Çantaları aradığımız masayı işgal ederek görevimizi yapmamızı engellediler” dedi.

Mahkeme, bu duruşmaya katılmayan Rukiye K’nın ifadesinin alınabilmesi için duruşmayı erteledi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ford Otosan Genel Müdürü direniş yerine geldi

SONRAKİ HABER

BirGün ve Gelecek çalışanlarının gözaltı süresi uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...