28 Mayıs 2015 15:55

Ford Otosan Genel Müdürü direniş yerine geldi

Paylaş

Ford Otosan işçilerinin kararlı mücadelesi Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ü direniş yerine getirtti. İşçiler, dün sabah yanlarına gelen Yenigün’e, 4 işçi temsilcisinin evine işten atma kağıdı gönderilmesi nedeniyle tepki gösterdi. Talepleri için görüşmelerin seçtikleri temsilciler yoluyla yürütülmesini isteyen işçiler, bunun kırmızı çizgileri olduğunu söyledi. 

İşten atılmama garantisi ve atılan işçilerin geri alınması talebini yineleyen Ford işçilerine Yenigün, hiçbir işçinin işten çıkarılmayacağını, 25 Mayıs tarihi itibariyle işten çıkarılanların da yeniden işbaşı yaptırılacağını söyledi. Ücretlerde iyileştirme sözü de veren Yenigün,  Bursa’da verilen 1000 lira iyileştirmenin üzerine 1000 lira daha verileceğini ve bunun da aylara bölüneceğini ifade etti.  Yenigün’ün teklifini “Ölmek var, dönmek yok” sloganlarıyla reddeden işçiler, saat ücretlerinin artırılması ve protokol imzalanması talebinin arkasında olduklarını dile getirdi. 

Yapılan görüşmenin ardından Yenigün direniş alanını terk ederken, işçi temsilcileri Kocaeli Baro Başkanı ve beraberindeki avukatlarla kendi taslaklarını hazırlamak üzere bir görüşme yapacaklarını ifade etti. Yoğun yağmura rağmen direniş alanından ayrılmayan işçiler , attıkları sloganlarla kararlılıklarını da ifade ediyor. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk Traktör'de 8. gün: İşçiler kararlı

SONRAKİ HABER

Başkasının pasosunu kullandı diye 10 yıl hapsi isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...