28 Mayıs 2015 14:46

Genel müdürden Türk Traktör işçisine mektuplu tehdit

Paylaş

Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta'nın işçilere yaptığı ziyaretin ardından özel güvenlik görevlileri Votta'nın imzası bulunan bir yazı dağıttı. Yazıda işçilere Cuma sabahı (yarın) işbaşı yapma çağrısı yapan Votta, işçi temsilcilerini de işten atmakla tehdit etti. İşçilerin yanıtı ise “Bizi anladık diyordu, demek ki hala anlamamış” oldu. 

Votta'nın gün içinde işçilerin yanına gelerek sunduğu teklif kabul görmemişti. Olayın hemen ardından özel güvenlik görevlileri tüm işçilere Genel Müdür Marco Votta'nın imzasını taşıyan bir yazı dağıttı. İşyerini terk etmeme ve iş bırakma eyleminin şirkete ve ülke ekonomisine büyük zarar verdiği savunulan yazıda, işçilerin kendi seçtiği temsilciler hedef alındı. 

İşçi temsilcilerinin diyalog yollarını kapatarak işgali sürdürmek istediği iddia edilen yazıda, “Türk Traktör'ün birlik ve beraberliğini bozmak isteyen ve iş kanunlarına aykırı davranan çalışanlarımız için gerekli yasal prosedürlerin uygulanması zaruri bir hal almıştır” denilerek işçiler tehdit edildi. 

Diğer fabrikalarda varılan anlaşmalara atıf yapılan yazıda Genel Müdür Votta, daha önce işçiler tarafından kabul görmeyen net 1000 TL ödeme ve bir ay içerisinde iyileştirme önerisini hatırlattı. 
Bu şartların 29.05.2015 Cuma günü (yarın) işbaşı yapan işçiler için geçerli olacağını belirten Votta, işbaşı yapma çağrısı yaptı. 

Votta'nın açıklaması ayrıca işçilerin telefonlarına da mesaj olarak yollandı. Yazıyı topluca okuyan işçiler bu tür tehditlerle geri adım atmayacaklarını söylediler. Bir işçi, “Marco Votta bizi iyi anladığını söylüyor ama anlamamış. Biz, taleplerimiz kabul edilene kadar üretim yok, demiştik” dedi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

HDP seçim bürosu molotoflu saldırı

SONRAKİ HABER

MKM sanatçısı İdris Demir gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...