28 Mayıs 2015 13:50

Türk Metal'den istifalar İzmir'e sıçradı

Paylaş

Dağıtalacağı iddia edilen 1000 TL'lik rüşvet primine aldanmayan Çiğli CMS işçileri işyerlerinde Türk Metal Sendikasını istemediklerini ifade ederek, ücretlerinde iyileştirilme yapılmasını ve kendi seçecekleri işçi temsilcilerinin tanınmasını istedi. İşçiler taleplerinin karşılanmaması durumunda iş bırakacaklar.

Türk Metal'den tepki istifaları devam ediyor. İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Organize Sanayide kurulu olan CMS Jant Fabrikası'nda işçiler 07.00-03.00 vardiya giriş çıkışında yaptıkları eylemle Türk Metal'den istifa edeceklerini açıkladılar.

15:00'de vardiye değişimiyle bahçede toplanan işçiler sloganlarla ve alkışlarla Türk Metal'e tepkilerini dile getirdiler. İşçiler hep bir ağızdan 'Satılık Sendika İstemiyoruz', 'Türk Metal İstifa' ve 'Birleşen İşçiler Asla Yenilmez' sloganlarını attılar. Vardiyadan çıkan Amcor Tabocca işçileri de sloganlarla CMS işçilerinin yanına yürüyerek desteklerini ifade ettiler. 

RENAULT İŞÇİLERİ ÖRNEK OLDU

İşçiler adına açıklamayı okuyan sözcü Mustafa Güdür, Renault ve Tofaş işçilerinin yaktığı meşalenin kendi yollarını da aydınlattığını belirterek "Zaman içinde gördük ki Türk Metal Sendikası tüm ülkede olduğu gibi işyerimizde de işçiler arasındaki sevgisizliğin nedeni olmuş, hepimize 3 yıllık sözleşmeyi dayatmış, Bosch'ta imzalanan ve bizlerden gizlenen sözleşmeyle çifte standart uygulamış bir sendika olarak biz işçilerin hakkını savunamaz duruma gelmiştir" dedi. 

İŞÇİLERE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

İşverene de seslenen Güdür, işten atılmama garantisinin verilmesini, kendi seçilen temsilcilerinin resmi olarak tanınmasını ve saat başı ücretlerde iyileştirme yapılması ve bu maddelerin protokolle kayıt alınmasını istedi.   Taleplerinin karşılanmaması durumunda iş bırakacaklarının altını çizen Güdür şunları söyledi "Tüm işçi arkadaşlarımızı bizlerle tek vücut olarak, bölünmeksizin dayanışmaya davet ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de sendikal mücadelemizi nerede sürdüreceğimizin kararını aramızda yapacağımız oylama ile bölünmeden yine kendimizin vereceğini kamuoyuna duyururuz". İstifaların CMS'nin Pınarbaşı ve Gaziemir'de bulunan fabrikalarına da yansıması bekleniyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aliağa sanayisi İzmir’in baş belası

SONRAKİ HABER

Türk Traktör'de genel müdür aynı teklifle geldi, işçiler reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...