28 Mayıs 2015 13:39

Afet toplanma yeri imara açıldı

Paylaş

İzmir Karşıyaka’da Yalı Mahallesi’nde bulunan küçük halk stadının yıkılıp yerine TOKİ tarafından 15 bin kişilik dev stadyum yapılmasına karşı çıkan mahalleliler, proje ile afet durumundaki tek toplanma alanını yok edecek. 

Karşıyaka Stadyumu projesi kapsamında Karşıyaka’nın Yalı Mahallesi’nde bulunan küçük halk stadının yıkılması planlanırken, yerine 15 bin kişilik dev bir stadyum yapılması hedefleniyor. Geçen yıl 28 Ocak’ta yapılan ihaleyi 54 milyon 88 bin TL bedelle kazanan Ali Acar İnşaat’ın çalışmalarına yaklaşık bir ay önce başladı. Stadyum tamamlandığında çevrede bulunan binaların görüş alanı daralacak, ayrıca stadın yapılacağı sahada bulunan Orman Bölge Müdürlüğüne ait birçok ağaç yok edilecek. Üstelik stadın yapılacağı sahanın ise “doldurma” diye tabir edilen ve sağlam olmayan bir zemin üzerine yapılması da Karşıyaka halkını korkutuyor. Projeye tepki gösteren yurttaşlar, projeye karşı mücadele edeceklerini vurguladı. 

‘YENİ TALANLAR DA GELEBİLİR’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Kurucu Başkanı Tuncay Karaçorlu, projenin tamamlanmasının ardından çeşitli ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitli imar uygulamalarının söz konusu olabileceğini ve yakınındaki fidanlık bölgesinde doğa talanı yapılabileceğini kaydetti. Proje ile birlikte onlarca palmiye ve çam ağacının katledileceğini ifade eden Karaçorlu, bu ağaçların 100’e kadar ulaşan çeşitli yaş gruplarında olan önemli ağaçlar olduğunun altını çizdi. Bölgede yaşayan ve yerleşik nüfus olma özelliğini kazanmış onlarca sokağın ve yüzlerce ailenin projeden bir biçimde zarar göreceğini söyleyen Karaçorlu, alanda trafik ve altyapı yükünün artacağına, ulaşım sorununun giderek büyüyeceğine dikkat çekti. 

Bölgede bu talana çıkan vatandaşların çeşitli biçimlerde tehdit edildiğini ifade eden Karaçorlu, talana karşı mücadeleyi sürdüreceklerini de belirtti. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kazlıçeşme kurayla HDP'nin

SONRAKİ HABER

Aliağa sanayisi İzmir’in baş belası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...