28 Mayıs 2015 08:34

Jirki Aşiretinin ileri gelenleri HDP'yi destekleyeceğini açıkladı

Paylaş

Şırnak'ın önde gelen ve yıllardır iktidar partilerine destek veren Jirki Aşireti'nin ileri gelenleri, bu seçimde HDP'yi destekleyeceklerini kaydetti.

HDP Beytüşşebap İlçe Örgütü'nün Ayvalık köyünde düzenlediği etkinliğe katılan yurttaşlar, AKP'nin Kobanê'de aldığı tavır nedeniyle böyle bir karar aldıklarını ifade etti.

Kobanê'nin AKP eliyle düşürülmek istenildiğini ve Kürt kadınlarının destansı direnişine gözleriyle şahit olduklarını belirten yurttaşlar, bu yüzden her onurlu kürdün HDP'nin yanında yer alması gerektiğine inandıklarını ifade etti.  

Yurttaşlar, AKP'nin 3. sıra milletvekili adayı Lezgin Adıyaman'ın Jirkili olmasının kendileri için bir şey değiştirmediğini ve Kürt halkının güçlü bir ittifaka ihtiyaç duyduğunu belirti. 

Jirki aşiretinin ileri gelenlerinden Ömer Adıyaman, oğlu Şahvan Adıyaman'ın askerdeyken yaşamını yitirdiğini ancak, kendisinin bu seçimde HDP'yi destekleme kararı aldığını söyledi. Şahvan Adıyaman, Kürt halkını HDP'nin etrafında kenetleme çağırdı. Mahmut Adıyaman da, kardeşi Adil Adiyaman'ın öldürüldüğünü ve bu yüzden yıllarca Kürt özgürlük hareketi ile aralarının açık kaldığını ifade ederek, "Bizler artık devletin oyunlarına gelmeyeceğiz. Kobanê'de sağlanan Kürt ittifakına herkes sadık olmalı. Herkes oyunu HDP'den yana kullanmalı ve kimse Jirkililerin adını sistem ile artık anmamalı" dedi. 

HDP Şırnak milletvekilliği aday adayı olan Abdurahman Adıyaman ise, HDP'den aday adaylık başvurusunda bulunmasının temel nedeninin vekil olmaktan ziyade Jirkililerin safının HDP'den yana olduğunu herkese göstermek olduğunu ifade etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bir tarafta Ak Saray diğer tarafta yoksulun çadırı

SONRAKİ HABER

Onur Yaser Can'ın ailesi: Deliller karartılmak isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa