28 Mayıs 2015 08:26

Bir tarafta Ak Saray diğer tarafta yoksulun çadırı

Siirt'te oturdukları evin kirasını ödeyemeyince ev sahipleri tarafından sokağa atılan 9 kişilik Adrit ailesi, 3 yıldır çareyi bir yakınlarının arazisi üzerine çadır kurmakta buldu. Devlet kurumlarına yaptıkları başvurulara rağmen kendilerine bu zaman kadar herhangi hiçbir yardım eli uzatılmadığını belirten baba Selahattin Adrit, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan katrilyonlarla yaptığı Aksaray'ında gümüş bardaklarda su içerken, bizim bir evimiz bile yok' dedi.

Paylaş

Siirt'in Tillo ilçesinde baba, anne ve 7 çocuklarından oluşan Adrit ailesi, kaldıkları çadırda yaşama tutunmaya çalışıyor. Ailenin çadırda kalmalarının nedeni ise 3 yıl önce kirada oturdukları evin kirasını ödeyemeyince ev sahipleri tarafından kapı dışarı edilmeleri. Birkaç parça eşyaları ile birlikte sokağa atılan aile, maddi yoksunluk nedeniyle başlarını sokacak bir dam bulamayınca çareyi bir yakınlarının Fakurullah Mahallesi'nde bulunan arazisi üzerinde çadır kurmaktan buldu.
Çocuklarından birinin engeli olmasına rağmen yaşamaya başladıkları bu çadırda kış koşullarında soğukla boğuşan aile, yazın ise aşırı sıcaklardan ancak baraka tipi çadırlarını ağaç gölgelerine çekerek serinleme yoluna gidebiliyor. 
Baba Selahattin Adrit, ilçede çobanlık yaparak ailesini geçindirme çabası içerisindeyken, eşi Günay Adrit ise yaşama tutunmaya çalıştıkları çadırda çocukları ve günlük işlerle boğuşuyor.

Yıllardır bir ev hayali kurduklarını söyleyen Anne Günay Adrit, çocuklarının geleceğinden duyduğu kaygıyı dile getirirken ise duygulu anlar yaşadı. 

ALDIKLARI TEK YARDIM 2 AYDA 200 TL 

Ailenin anlatımlarına göre, bu zamana kadar gerek valilik ve gerekse de kaymakamlığa yaptıkları yardım başvurularına, herhangi bir geri dönüş olmadı. Yardım başvurusunda bulunmak için Siirt Valiliği'ne en son gittiğinde korumaları tarafından bahçeye bile sokulmadığını söyleyen anne, sadece Sosyal Yardımlaşma Derneği'nden 2 ayda bir 200 TL yardım alabildiklerini belirtip, "Bu parayla da ne alabiliriz ki" dedi.

Kış aylarında aile bireylerinin tümünün kaldıkları çadırda hasta düştüğünü de belirten anne, bir an önce kendilerine yardım eli uzatılıp, başlarını sokacakları bir ev istedi.

'ÇADIRIMIZIN FOTOĞRAFINI AK SARAY'IN GİRİŞİNE ASSINLAR' 

Baba Selahattin Adrit ise geçimlerini sağlamakta zorluk yaşadıklarını belirtti. Hükümetin ekonomik politikaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi için yaptırdığı Ak Saray'a dikkat çeken baba Adrit, "Cumhurbaşkanı Erdoğan katrilyonlarla yaptığı Ak Saray'ında gümüş bardaklarda su içerken, bizim bir evimiz bile yok" dedi. Baba Adrir, ailece içinde bulundukları bu duruma dönük tepkisini ise "İlk önce gelsin bizi görsünler yada bizim çadırın fotoğrafını Ak Saray'ın girişine asıp 'bu da yoksulun çadır sarayıdır' desinler" sözleriyle dile getirdi. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın mitingine gidene yüksek sözlü notu verilecek

SONRAKİ HABER

Jirki Aşiretinin ileri gelenleri HDP'yi destekleyeceğini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...