27 Mayıs 2015 17:51

DHF'den gözaltılara tepki

İstanbul Gazi Mahallesi'nde Demokratik Haklar Federasyonu'na yönelik düzenlenen operasyon, Diyarbakır ve Dersim'de kınandı. Federasyon üyeleri 'Bir kez daha ilan ediyoruz; çabalarınız nafile. Demokratik haklar mücadelesi mutlaka bir gün zaferle taçlandırılacaktır' açıklamalarında bulundu.

Paylaş

İstanbul Gazi Mahallesi'nde Demokratik Haklar Federasyonu'na yönelik düzenlenen operasyon, Diyarbakır ve Dersim'de kınandı. Federasyon üyeleri 'Bir kez daha ilan ediyoruz; çabalarınız nafile. Demokratik haklar mücadelesi mutlaka bir gün zaferle taçlandırılacaktır' açıklamalarında bulundu.

Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), İstanbul'da DHF üyelerine dönük polislerce gerçekleştirilen operasyonda 20 kişinin gözaltına alınmasını Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan AZC Plaza önünde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile protesto etti. "Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz" yazılı pankartın açıldığı eyleme, çok sayıda kişi katıldı. "Örgütlü halkları hiçbir kuvvet yenemez" sloganının atıldığı eylemde açıklama yapan DHF üyesi Gizem Şanlı, "Coğrafyamızın her alanında büyük bir hızla artan zulme ve hak gasplarına karşı demokrasi mücadelesini büyüten DHF'ye yönelik saldırılarınız karşısında dün baş eğmedik, bugün de baş eğmeyeceğiz" dedi.

Saldırıların halkların örgütlenmesini engellemeye dönük gerçekleştirildiğini belirten Şanlı, "Bu saldırıların bir diğer ayağı da HDP'nin yakaladığı büyük başarıya yöneliktir. Federasyonumuzun da ittifak yaparak bir parçası olduğu HDP'nin seçim sürecindeki çalışmaları ve programı kitlelerde yarattığı güven, AKP ve onun nezdinde hakim sınıfları korkuttuğu büyük bir gerçekliktir" diye konuştu. Eylem, atılan slogan ve alkışlar eşliğinde sona erdi.

DERSİM'DE PROTESTO

Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), üyeleri aynı amaçla Dersim'de yaptıkları açıklama ile gözaltılara tepki gösterdi. Yeraltı Çarşısı üzerinde "Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez", "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" yazılı pankartları ile biraraya gelen çok sayıda kişiye, HDP, DBP, ESP, Partizan ve EMEP temsilcileri de destek verdi. Eylemde açıklama yapan DHF Dersim Temsilcisi Tahir Demirtaş, Halkın Günlüğü Yazı İşleri Müdürü Serdar Kaya'yı "aramak" için Halkın Günlüğü çalışanlarının evini basan polislerin Halkın Günlüğü ve DHF-HDP ittifakı İstanbul Milletvekili adayı Erdal Ataş'a ait bilgisayar, kamera ve disklere el koyduğunu ifade etti. Demirtaş, "Yolsuzluğunuza, talanınıza, hırsızlığınıza, hak gasplarınıza, emek sömürünüze, doğamızı yok etmenize, kadınlarımızı katletmenize sesimizi çıkartmayacağımızı mı sanıyorsunuz?" şeklinde konuştu.

1 Mayıs'a katılmanın ve Berkin Elvan'ı anmak ve katillerinden hesap sormanın suç olmadığını vurgulayan Demirtaş, "Bir kez daha ilan ediyoruz; çabalarınız nafile. Demokratik haklar mücadelesi mutlaka bir gün zaferle taçlandırılacaktır" diye belirtti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hürriyet’ten ‘zorunlu’ açıklama

SONRAKİ HABER

Varto’da askeri hareketlilik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa