27 Mayıs 2015 16:18

Sahnenin tozu fotoğraf karelerinde

Paylaş

3. YeniTiyatro Emek ve Başarı Ödülleri gecesinde Sahne Fotoğraf Sanatçısı Yavuz Yılmaz ve Fotoğraf Sanatçısı Murat Dürüm’ün İstanbul’da şehir, devlet ve özel tiyatroların sergiledikleri oyunların fotoğraflarından oluşan ‘Sahneye Dair’ adlı fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu.

Sergiye dair gazetemize konuşan Yavuz Yılmaz, bir oyunu genel provada fotoğraflamanın heyecanlı olduğunu ifade ederek “Genel provadaki endişe, heyecan ve gerilim her yerdedir. Ayrıca sanki aylardır bu ekiple birlikte çalışmıyormuş hissine kapılıyorsunuz.” 

“Perde açılıp, oyuncular aylardır ceplerinde biriktirdiklerini yönetmenin önüne sererken ben de koltukların arasından süzülüp, bu görsel şölenden en güzel kareleri çekmek isterim” diye konuşan Yılmaz, Prömiyer öncesi oyunun seyircinin karşısına çıkacağı gerçek haline tanıklık ettiğini söyleyerek “Günahıyla, sevabıyla oyun, bu yükü omuzlarında taşıyanlarındır. Ben de bu yükü, bu fotoğrafları kendi arşivimde saklayarak taşıyamazdım. Sergiyle, fotoğraflar üzerinden de olsa, onları bir kez daha alkışlatmak istedim.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadim Bir Nefes: Êzidî Ağıtları

SONRAKİ HABER

Tahsin Yücel’e 80 yaş hediyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...