27 Mayıs 2015 15:31

Cömert ailesi için dayanışma kampanyası

Paylaş

Gezi direnişi sırasında polis Ahmet Kuş’un attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in ailesi için dayanışma kampanyası başlatıldı.

Davanın Balıkesir’e nakledilmesi sonrası Cömert’in 2 ağabeyi de ‘sık sık kardeşlerinin davası için sık sık izin aldıkları’ gerekçesiyle işten atılmıştı. Aylardır adalet mücadelesi veren aile iki ağabeyin yeniden iş bulamaması nedeniyle geçim sıkıntısı yaşamaya başladı. Bunun üzerine internet üzerinden aileye destek olmak için Cömert ailesinin de kabul etmesiyle bir yardımlaşma kampanyası düzenlendi. Yardım için Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert’e ait bir banka hesabı açıldı.

Ağabey Zafer Cömert, önceki gün  sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “2 yılda toplamda 9 ay çalışmışım. Adnan abim 6 ay. Ailede başka çalışan, gelir getiren yok. 3 aile 11 kişi. Çok direndik ama olmadı. Her ne kadar ayaklarımızın üzerinde durmaya çalışsak da karşımızda devlet terörü her platformda karşımıza dikildi” dedi. Hakkında tutuklama kararı çıktığı için Türkiye’ye gelemediğini söyleyen Cömert, “Ailemin yanında olamayacağım. İstedikleri de buydu(...)” dedi. Daha önce dayanışma kampanyalarını reddettiklerini hatırlatan ağabey Cömert, “Kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya çalışıyorduk ama sonunda onu da kırdılar. Utanarak bu yardım kampanyasının başlatılmasına onay verdik. Şimdiden verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gebze Arçelik LG’de Türk Metal’den istifalar başladı

SONRAKİ HABER

IŞİD, Irak’ta askeri konvoya saldırdı, 55 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...