27 Mayıs 2015 15:28

Gebze Arçelik LG’de Türk Metal’den istifalar başladı

Paylaş

Türk Metal Sendikası’ndan istifa eden işçilerin sayısı her geçen gün artıyor. 

Gebze Organize Sanayi'de kurulu bulunan Türk Metal'in örgütlü olduğu Arçelik LG fabrikasındaki işçiler yarın sabahtan itibaren eyleme geçme kararı aldı. Ancak bu haberi duyan patron, işçileri ücretli izne çıkardı. 

680 işçi ve 180 idari personelin çalıştığı fabrikada işçiler bugün sabah saatlerinden itibaren Türk Metal sendikasından istifa etmeye başladı. 350’yi aşkın LG işçisi Türk Metal Sendikası’ndan istifa etti. İstifa eden işçiler fabrikada beraber çalıştığı mesai arkadaşlarının da onlarla birleşmesi gerektiğini ve Türk Metal’i LG fabrikasında tarihe gömeceklerini vurguladılar.

İşçiler sabahın erken saatlerinden itibaren Gebze’nin Sultan Orhan Mahallesine bağlı PTT merkezine toplu şekilde gidip e – devlet şifrelerini aldılar. Bir mahalle kahvesinde buluşan işçiler Türk Metal sendikasının kendi haklarını kendi taleplerini savunmadığını Türk Metal Sendikasının onları kullandığı onları sömürdüğünü dile getirerek sendikadan istifa ettiler.

Gebze Sultan Orhan Mahallesinden başlayarak kent meydanına sloganları ve alkışlarıyla yürüyen işçiler kent meydanında basına açıklama yaptı.

Burada işçiler adına konuşan Zafer Altundaş ; “Yaptığımız bu eylemle , sermayeye, işverene ve en önemlisi de kan emici Türk Metal Sendikası’na darbe vurmuş durumdayız. Çok bir şey istemedik biz sadece hakkımız olanı istedik, sadaka verdiler kabul etmedik. Ezdiler, durmadık yılmadık çalıştık. Şu an itibariyle 350 ye yakın istifa gerçekleştirdik daha da devam edecek ve istifalar devam edecek. Gebze’de ve Türkiye’nin her yerinde Türk Metal’in fabrikalardan gitmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız’ (Gebze/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Metal direnişinin kısa öyküsü...

SONRAKİ HABER

Cömert ailesi için dayanışma kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa