27 Mayıs 2015 14:03

Arçelik’te iyileştirme sözü verildi

Paylaş

Arçelik’in Eskişehir fabrikasına Genel Müdür Hakan Bulgurlu imzasıyla duyuruda işçilere net 1000 TL tutarında ödeme yapılacağı, önümüzdeki bir ay içinde de çeşitli iyileştirmeler yapılacağı vaat edildi. MESS grup sözleşmesi kapsamındaki Arçelik’te işçilerin diğer fabrikalardaki gibi greve çıkmaması için yönetim ve Türk Metal Sendikası yoğun çaba harcamıştı. 

Genel Müdür imzalı yazıda şunlar ifade edildi: “Değerli Çalışanlarımız, Metal işkolunda faaliyet gösteren otomotiv sanayi şirketlerinde başlayan eylemler sona ermiş, bugün gelinen noktada, neredeyse tüm fabrikalarda üretim yeniden başlamış, eylemlere son verilmesi yönündeki çağrılara çalışanlar olumlu yanıt vermiştir.” 

“Siz çalışanlarımız Arçelik Ailesi’nin mensubu olmanın sorumluluğuyla çalışmanızı aksatmadan İşyerinize destek verdiniz ve bu eylemlerin parçası olmayarak, sağduyulu davranış sergilediniz.
Bu sürecin her aşamasını yakından izleyip, bizlerde çalışanlarımızı dinledik ve anladık. Biz bir aileyiz ve tüm sorunlarımızı diyalog yoluyla çözebiliriz. Ne mutlu ki gelinen nokta da bunun kanıtıdır. Bizim de taraf olduğumuz toplu iş sözleşmesi hükümleri değiştirilmeksizin, işyerlerimizde çalışanlara destek sağlanacağı bilgisi sizlere de ulaşmıştır. Sağduyu ile davranan siz değerli çalışanlarımız için de bundan sonra çalışma barışının korunması kaydıyla net 1.000 TL tutarında destek yapılacağını bildirmek isterim. Bunun dışında, Grup Şirketlerimizde önümüzdeki bir ay içinde sağlanacak ilave katkı için yürütülen çalışmaları izleyeceğiz. Bu doğrultuda gereken çalışmaları biz de yapmaya devam edeceğiz.”
“Üreterek hep birlikte kazanmak için hepimizin gerekli özen ve çabayı göstermeye devam etmesi, işine ve işyerine sahip çıkması son derece önemlidir. Bu vesileyle, işlerimize, fabrikamıza ve ülkemizin menfaatlerine sahip çıktığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” 

ÖNCEKİ HABER

PETKİM’de TİS tıkandı

SONRAKİ HABER

Türkiye, IŞİD’den kaçanları içeri almadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...