27 Mayıs 2015 13:33

'Protokol iptal edilsin, sorumlular istifa etsin'

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi  ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği yaptıkları ortak basın açıklamasıyla Deniz Feneri Derneği ile Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptal edilmesini istedi. Protokolde imzası bulunan sorumluların istifa etmesi istenen açıklamada, “Sosyal hizmetleri AKP'nin oy deposu olarak kullanmaktan vazgeçin” çağrısı yapıldı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında, sosyal hizmetlerin iktidarların oy hesaplarından bağımsız olarak herkes için ücretsiz, ulaşılabilir ve eşit verilmesi gerektiği vurgulandı. Son yıllarda AKP'nin sosyal hizmetleri kendi ideolojik bakışı ve seçim hesapları üzerinden şekillendirdiği belirtilen açıklamada, bunun son örneğinin yıllardır dolandırıcılık iddialarıyla gündemde olan Deniz Feneri Derneği ile Bakanlık arasında imzalanan protokol olduğu ifade edildi. 

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Bakanlığın, Deniz Feneri gibi şaibeli bir dernekle bir protokol yapması başlı başına bir skandaldır. Bakanlık, protokolü dava sürecinin bitmesini bile beklemeye gerek görmeden imzalamıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu cesareti ve rahatlığı nereden almaktadır? Anlaşılan o ki, bu protokol iktidarın Deniz Feneri Derneğini aklama ve güçlendirme operasyonunun bir parçasıdır. Bakanlığın, iktidarların kirli ilişkileri içinde Korunma ihtiyacı olan çocukların geleceğini yolsuzluk ve dolandırıcılıkla bilinen bir derneğe bırakmakta hiç bir tereddüt göstermediği ortadadır:” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

HDP Kadın Koordinasyonu Türkmen'e saldırıyı kınadı

SONRAKİ HABER

Türk Traktör işçileri öğrenerek ilerliyor: Sonuna kadar direneceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...