27 Mayıs 2015 13:10

Öğrencileri ‘fuar' diye AKP açılışına götürdüler

Ankara'da özel bir kolejde okuyan öğrencilerin ‘sizi fuar açılışına götüreceğiz’ denilerek, AKP'li adayların seçim otobüslerinin bulunduğu, parti flama ve bayraklarıyla donatılmış bir açılışa götürüldüğü belirtildi.

Paylaş

İddiaya göre, durumdan rahatsız olan bazı öğrenciler, velilerini arayarak AKP programına götürüldüklerini haber verdi. Velilerin okul yönetimini arayarak tepki göstermesi üzerine öğrenciler 1,5 saat açılışta kaldıktan sonra servisle okula geri götürüldü. 

Bir öğrenci velisinden alınan bilgiye göre, olay bugün öğle saatlerinde meydana geldi.

‘Akıllı Okullar Koleji’ olarak bilinen Özel İvedik OSB Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri, okul yöneticileri tarafından ‘fuar açılışına gidiyoruz’ denilerek servislere bindirildi.

Fuara gideceklerini düşünen öğrenciler, Yenimahalle’de bulunan İvedik OSB Genel Müdürlük binasının açılışına götürüldü. AKP’nin seçim afişleri, parti bayraklarıyla donatılan binanın önünde de partili adayların seçim otobüsleri bulunduğunu gören bazı öğrenciler ailelerini arayarak haber verdi. Okul yönetimini arayan veliler, “Siz ne hakla benim çocuğumu siyasi partinin mitingine, açılışına götürüyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi. Ne açılışı yapıldığını bilmediklerini iddia eden okul yöneticileri, “Biz açılışa gittik. Tesadüf eseri parti bayrakları, otobüsler varmış” diyerek kendini savundu. Olaydan haberdar olan velilerin aramaları artınca öğrenciler yaklaşık 1,5 saat sonra tekrar servislere bindirilerek okula geri götürüldü. 

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci velisi, “Okul yöneticileri, okulumuz kapanır, başımıza bir iş gelir, korkusuyla öğrencileri götürmüşler. Aldığımız bilgiye göre de AK Parti’den arayıp açılışın kalabalık olması için öğrencilerin muhakkak getirilmesi istenmiş. Öğrencileri fuar diyerek kandırıp parti propagandasının yapıldığı açılışa götürmüşler. Bu nasıl bir rezalet!” diye konuştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybinli öğrencilerden 100 kuş evi

SONRAKİ HABER

HDP Kadın Koordinasyonu Türkmen'e saldırıyı kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...